{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Γιατί να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα σε γυαλί;

Απόλυτα ανακυκλώσιμη και ασφαλής, η γυάλινη συσκευασία κάνει καλό στο περιβάλλον και στην υγεία μας. Γιατί, όμως, είναι η πρώτη επιλογή στο μυαλό μας όταν πρόκειται για την ασφαλή διατήρηση και αποθήκευση των τροφίμων; Δείτε τους τέσσερις λόγους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπατε μέχρι σήμερα τα άδεια γυάλινα βάζα στην κουζίνα σας.

- 100% ανακυκλώσιμο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η πιο οικολογική επιλογή για την αποθήκευση της μαρμελάδας ή της σάλτσας που φτιάχνετε στο σπίτι; Εάν ναι, τότε η γυάλινη συσκευασία ί είναι σίγουρα η πιο βιώσιμη επιλογή. Φτιαγμένο από άμμο, ανθρακική σόδα και μαρμαρόσκονη, το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη συσκευασία. Γνωρίζατε ότι χρειάζονται μόνο 30 ημέρες για να ανακυκλωθεί η άδεια γυάλινη φιάλη κρασιού που μόλις απολαύσατε και να επιστρέψει στο ράφι, ολοκαίνουργια;

- Αδρανές και ασφαλές

Η φυσική προέλευση του γυαλιού είναι ο λόγος που δε διαρρέει χημικά στο περιεχόμενο. Τα γυάλινα βάζα είναι απόλυτα ασφαλή για τα τρόφιμα, γιατί δεν αλλοιώνουν τη γεύση τους. Τα διατηρούν φρέσκα από την πρώτη στιγμή που τα σφραγίζετε και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη, λειτουργούν ως φυσική ασπίδα ανάμεσα στο περιεχόμενο και τους εξωτερικούς παράγοντες. Αποθηκεύοντας τα τρόφιμά σας σε επαναχρησιμοποιούμενες γυάλινες συσκευασίες , δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τους μικροοργανισμούς, το οξυγόνο και τις αλλαγές στη θερμοκρασία.

- Φυσικό και πρακτικό

Ως απόλυτα ασηπτικό υλικό συσκευασίας, το γυαλί δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο. Επιπλέον, η δημιουργία συσκευασιών από ανακυκλωμένο γυαλί μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με την παραγωγή τους από πρώτες ύλες. Θέλετε να φτιάξετε το αγαπημένο σας τουρσί και να το αποθηκεύσετε στο γυάλινο βάζο ή μήπως θέλετε απλά να οργανώσετε την κουζίνα και το ψυγείο σας; Αξιοποιώντας τα άδεια γυάλινα βάζα, επιλέγετε την πιο φυσική και πρακτική λύση.

- Εξελίσσεται

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας το γυαλί ως κάτι ‘’βαρύ’’, αλλά αυτό αλλάζει. Νέες μέθοδοι παραγωγής και ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών χρησιμοποιούν λιγότερο γυαλί, ώστε να παράγονται πιο ελαφριές αλλά εξίσου ανθεκτικές γυάλινες φιάλες. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το βάρος μιας τυπικής γυάλινης φιάλης έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 15 χρόνια!



Το γυαλί είναι μία eco-friendly επιλογή στο σπίτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ασφαλής και πρακτική όταν ψάχνετε έναν αποτελεσματικό και υγιεινό τρόπο να αποθηκεύσετε τα τρόφιμά σας. Τα βήματα είναι απλά: αποστειρώστε καλά, γεμίστε και σφραγίστε τη φρεσκάδα των τροφίμων και απολαύστε χωρίς επιπλέον έξοδα και κόπο.

Bonus DIY: Εάν έχετε γεμίσει τα άδεια γυάλινα βάζα και σας έχουν μείνει τα μπουκάλια, τότε μετατρέψτε τα σε ποτήρια!