{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Χειροποίητα ποτήρια από γυάλινες φιάλες: Φτιάξ΄ το μόνος σου!

Τι θα λέγατε αν τα άδεια γυάλινα μπουκάλια από κρασί ή μπύρα που στην καλύτερη περίπτωση καταλήγουν στο κάδο ανακύκλωσης, μετατρέπονταν σε στιλάτα χειροποίητα ποτήρια για να απολαμβάνετε καθημερινά τα αγαπημένα σας ποτά και αναψυκτικά; Τα ποτήρια από γυάλινες φιάλες διατηρούν τις μοναδικές ιδιότητες της γυάλινης συσκευασίας, είναι απολύτως ασφαλή, 100% ανακυκλώσιμα και δεν αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο διατηρώντας αναλλοίωτη την πραγματική του γεύση. Φτιάξτε τα μόνοι σας σε 6 + 1 εύκολα βήματα:

Τι θα χρειαστώ :

  • Γυάλινες φιάλες -μπορεί να είναι γυάλινα μπουκάλια μπύρας, κρασιού ή νερού
  • Λίγο ασετόν και ένα μικρό μπολ
  • Ένα κομμάτι φιτίλι, σπάγκο ή νήμα πλεξίματος
  • Έναν αναπτήρα
  • Ένα κομμάτι ψιλό γυαλόχαρτο
  • Γάντια ασφαλείας και μία παλιά πετσέτα
Βήμα 1ο

Επιλέξτε τις κατάλληλες γυάλινες φιάλες. Ανάλογα με το χρώμα , το μέγεθος και το σχήμα που θέλετε να δώσετε στα ποτήρια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα μπουκάλια μπύρας, νερού ή κρασιού. Προτείνουμε τις γυάλινες φιάλες κρασιού επειδή το γυαλί είναι πιο παχύ και ανθεκτικό. Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε εξάδα, κάθε φορά που αγοράζετε το αγαπημένο σας κρασί κρατείστε το μπουκάλι για να έχετε ένα ομοιόμορφο σετ ποτηριών. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε μπουκάλια σε διάφορα χρώματα ή σχήματα.

Βήμα 2ο

Ετοιμάστε την επιφάνεια εργασίας σας: Γεμίστε το νεροχύτη με παγωμένο νερό βρύσης και προσθέστε μερικά παγάκια. Στρώστε μια παλιά πετσέτα πάνω στον πάγκο της κουζίνας και ετοιμάστε το μπολ με το ασετόν.

Βήμα 3ο

Τυλίξτε το γυάλινο μπουκάλι με το νήμα ή το φιτίλι ακριβώς στο σημείο οπού θέλετε να το κόψετε και ανάλογα με το πόσο ψήλο θέλετε να είναι το ποτήρι σας. Προτιμήστε να κρατάτε το γυάλινο μπουκάλι οριζόντια και τυλίξτε το νήμα τουλάχιστον 4-5 φορές όσο πιο σφιχτά μπορείτε.

Βήμα 4ο

Βγάλτε το νήμα από το γυάλινο μπουκάλι και κόψτε προσεκτικά τις άκρες του κόμπου για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα όταν χρησιμοποιήσετε τη φωτιά παρακάτω. Βάλτε το νήμα μέσα στο μπολ με το ασετόν και αφήστε το να μουλιάσει καλά. Στη συνέχεια, περάστε πάλι το νήμα στη γυάλινη φιάλη -στο σημείο που το τοποθετήσατε αρχικά, εκεί δηλαδή όπου θέλετε να κοπεί το μπουκάλι. Προσοχή, είναι σημαντικό όλη η διαδικασία να εκτελείται πάνω στην πετσέτα γιατί το ασετόν ενδέχεται να προκαλέσει φθορές σε ξύλινες επιφάνιες, έπιπλα κ.λ.π.

Βήμα 5ο

Κρατήστε τη γυάλινη φιάλη από το επιλαίμιο και κάψτε το νήμα με τον αναπτήρα περιστρέφοντας ταυτόχρονα το μπουκάλι για να εξαπλωθεί η φλόγα σε όλο το μήκος του νήματος. Μετά από περίπου 20-30 δευτερόλεπτα θα ακούσετε ένα ελαφρύ ράγισμα στο γυάλινο μπουκάλι. Μόλις σβήσει η φλόγα βουτάτε αμέσως το μπουκάλι στο κρύο νερό που έχετε ετοιμάσει (Βήμα 1ο ) . Σε αυτό το σημείο το γυάλινο μπουκάλι θα πρεπει να κοπεί σε δύο κομμάτια, ακριβώς στο σημείο όπου είχατε τυλίξει το νήμα. Αν όχι, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.

Βήμα 6ο

Χρησιμοποιήστε το γυαλόχαρτο για να λειάνετε τις άκρες του ποτηριού μέχρι να γίνουν ομοιόμορφες και απαλές. Για το βήμα αυτό κάλο είναι να περιμένετε περίπου 60 λεπτά μετά το Βήμα 5, αφού το γυαλί παραμένει αρκετά εύθραυστο αμέσως μετά το σπάσιμο. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει αιχμηρά σημεία ελέγχοντας προσεκτικά το στόμιο του ποτηριού με τα γάντια ασφαλείας.

Βήμα 7ο

Απολαύστε τα αγαπημένα σας ποτά και αναψυκτικά στα ολοκαίνουργια, κομψά και πρωτότυπα ποτήρια που φτιάξατε μόνοι σας ! 

Προσοχή: Σε αυτή την κατασκευή χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες και φωτιά οπότε είναι σημαντικό να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που απαιτούνται σε ανάλογες οικιακές εργασίες ή επισκευές. Επιλέξτε χώρο όπου βρίσκεται διαθέσιμος πυροσβεστήρας και ακολουθήστε πιστά τη διαδικασία, φορώντας γάντια ασφάλειας.  

Φωτογραφία με γυάλινες φιάλες και ποτήρια : lehmans.com