{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Τι μπορούμε να κάνουμε με τα μεταλλικά καπάκια από τα βάζα;

Πολύ συχνά στα ντουλάπια της κουζίνας ή στην αποθήκη του σπιτιού βρίσκουμε μεταλλικά καπάκια από γυάλινα βάζα που δε χρησιμοποιούμε πλέον. Εάν έχετε σκοπό να τα πετάξετε και αναρωτιέστε σε τι μπορούν να χρησιμεύσουν, οι προτάσεις που θα βρείτε παρακάτω σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έξυπνα τα μεταλλικά καπάκια;

Σουβέρ

Η πιο απλή και πλέον πρακτική λύση είναι να μετατρέψουμε τα μεταλλικά καπάκια σε πρωτότυπα σουβέρ. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι στρογγυλά κομμάτια φελλού (ανάλογα με τις διαστάσεις των καπακιών), λίγη κόλλα για να τα στερεώσουμε και αρκετή φαντασία για να τα διακοσμήσουμε με αγαπημένες λέξεις ή φράσεις.

Βάση για κεριά

Φυσικά ένα μεταλλικό καπάκι μπορεί να χρησιμεύσει τέλεια και ως βάση για κεριά. Η φαντασία παίζει μεγάλο ρόλο και σε αυτή την περίπτωση, αφού μπορούμε να βάψουμε τα καπάκια με χρώματα που μας αρέσουν αλλά και να τα διακοσμήσουμε ανάλογα με κορδέλες, τούλι ή δαντέλα.

Μίνι ταψάκια για τάρτες

Πηγαίνοντας τη φαντασία μας ένα βήμα παρακάτω, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μεταλλικά καπάκια ως μίνι ταψάκια για λαχταριστές τάρτες. Αυτό που χρειάζεται είναι να κόψουμε το ζυμάρι στη διάμετρο που έχει το καπάκι και να το τοποθετήσουμε. Προσθέτουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως μαρμελάδα φράουλα, blueberries ή μπουκιές από ακτινίδια και ψήνουμε κανονικά στον φούρνο. Τα μεταλλικά καπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μίνι ταψάκια ξανά και ξανά.

Θήκη για χαρτομάντηλα

Εκτός από το μεταλλικό καπάκι, εδώ θα χρειαστούμε και το γυάλινο βάζο που το συνοδεύει για να φτιάξουμε μία εναλλακτική θήκη για τα χαρτομάντηλα ή τις χαρτοπετσέτες του σπιτιού. Ανοίγουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι μία τρύπα στο κέντρο του καπακιού και φροντίζουμε το άνοιγμα να είναι τόσο όσο να χωράει από μέσα ένα χαρτομάντηλο. Αφού πλέξουμε κατάλληλα τις χαρτοπετσέτες ώστε να βγαίνουν μία-μία με τη σειρά, τις τοποθετούμε στο γυάλινο βάζο, περνάμε την πρώτη μέσα από το άνοιγμα και σφραγίζουμε με το μεταλλικό καπάκι.

Γυάλινο μπουκάλι - ντισπένσερ για κρεμοσάπουνο

Ακολουθώντας το προηγούμενο παράδειγμα, ένα αχρησιμοποίητο γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι μπορεί να μεταμορφωθεί σε μπουκαλάκι- ντισπένσερ για το κρεμοσάπουνο στο μπάνιο. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ανοίξουμε μια τρύπα στο κέντρο του καπακιού και να κολλήσουμε πάνω του το σωληνάκι από το παλιό μπουκάλι, αφού πρώτα το περάσουμε μέσα από την τρύπα.

Και κάτι έξτρα: Σπιρτόκουτο

Ένας έξυπνος τρόπος για να προφυλάξετε τα σπίρτα από το νερό είναι να τα αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βαζάκι. Η δική μας πρόταση μάλιστα είναι να στερεώσετε με λίγη κόλλα στο μεταλλικό καπάκι ένα κομμάτι γυαλόχαρτο, ώστε να μπορείτε ταυτόχρονα να τα ανάβετε.