{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: τέλεια σπιτική λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι

Τι πιο ωραίο και δροσιστικό από μία παγωμένη λεμονάδα; Η γεύση της ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους ενώ αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα αφού το λεμόνι προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία και στο σώμα μας. Εκμεταλλευτείτε όλη την ευεργετική δράση του, που διώχνει τοξίνες και βακτήρια, ενώ λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό και λιποδιαλυτικό. Το καλύτερο είναι ότι η σπιτική λεμονάδα φτιάχνεται πανεύκολα και μπορεί να διατηρηθεί για καιρό στο ψυγείο, μέσα σε γυάλινο μπουκάλι!

Τι θα χρειαστούμε: 

Αποστειρωμένα γυάλινα βάζα ή μπουκάλια και μεταλλικά καπάκια 

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 


500 γραμμ. ζάχαρη 


200 ml νερό


Εκτέλεση:

Για δύο γυάλινα μπουκάλια των 700 ml, φτιάχνουμε ένα απλό σιρόπι αναμειγνύοντας 1 φλυτζάνι νερό με 1 φλυτζάνι ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει. Στύβουμε 5-6 λεμόνια για να μας δώσουν 1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και περνάμε το χυμό μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε την συμπυκνωμένη σπιτική λεμονάδα στα αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι 1/3 συμπυκνωμένου χυμού, 2/3 κρύο νερό και προσθέτουμε παγάκια. Ιδανικά σερβίρεται με πολλά παγάκια και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Τα γυάλινα μπουκάλια διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και τις ευεργετικές ιδιότητες της σπιτικής λεμονάδας για αρκετό καιρό. Κάθε φορά που θέλετε να δροσιστείτε στο σπίτι ή στην εκδρομή, απλά ανοίξτε ένα γυάλινο μπουκάλι σπιτική λεμονάδα και απολαύστε!

Πηγή: centercutcook.com