{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: σπιτική μαρμελάδα σύκο σε γυάλινο βάζο

Υπάρχει πιο γλυκός και υγιεινός τρόπος για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι από το να φτιάξουμε και να απολαύσουμε τη δική μας μαρμελάδα σύκο; Γνωστά και αγαπημένα από την αρχαιότητα, τα σύκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν την πεπτική λειτουργία, ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης και την αρτηριακή πίεση. Η γεύση δένει με το χρώμα και την υφή, δημιουργώντας ένα νόστιμο έδεσμα που συνοδεύει τις καλοκαιρινές αναμνήσεις όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό σύκα, ώριμα αλλά όχι μαλακά

2 φλ. ζάχαρη

Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Προτού ξεκινήσουμε, αποστειρώνουμε τα γυάλινα βάζα μας. Ξεπλένουμε τα σύκα, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε φέτες. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα σύκα να είναι ζουμερά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Σιγοβράζουμε τα σύκα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Βεβαιωνόμαστε τα σύκα έχουν μαλακώσει και παίρνουμε με ένα κουτάλι το ζουμί. Οι σταγόνες που θα τρέξουν από το κουτάλι πρέπει να είναι πηχτές και συμπαγείς. Τότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα γυάλινα βάζα όσο η μαρμελάδα είναι ζεστή. Τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Extra tip: για πιο λεία μαρμελάδα πολτοποιούμε τα σύκα στο μπλέντερ.

Πηγή: foodandwine.com