{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: σπιτική μαρμελάδα μήλο κανέλα σε γυάλινα βάζα

Τι καλύτερο από μία χειροποίητη μαρμελάδα μήλο κανέλα σε γυάλινα βάζα για να ζεστάνετε το σπίτι σας τους κρύους μήνες του χειμώνα; Αυτός ο κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός έχει πρώτη θέση στη λίστα των spreads και μπορείτε να τον φτιάξετε με λίγα μόλις υλικά. Ενώ το να δημιουργήσετε τη δική σας μαρμελάδα μπορεί να φαίνεται χρονοβόρα διαδικασία, το τελικό αποτελέσματα σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Το άρωμα των φρέσκων μήλων μαζί με τη ζεστασιά της κανέλας και του γαρίφαλου θα πλημμυρίσει την κουζίνα σας ενώ η γεύση της μαρμελάδας θα απογειώσει το πρωινό γεύμα και τις γλυκές παρασκευές σας.


Θα χρειαστείτε:


- 3 κιλά μήλα

- 2 sticks κανέλα

- 10 γαρίφαλα

- 2 κιλά καστανή ζάχαρη

- 750 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

- Χυμό από 2 λεμόνια

- 100 γρ. χουρμάδες


Ξεκινήστε τοποθετώντας ένα άδειο πιάτο στην κατάψυξη. Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει αργότερα με τη συνταγή. Βάλτε τα φρούτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο σκεύος. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει η ζάχαρη, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε αντικολλητικό σκεύος. Αφήστε το μείγμα μέχρι να πάρει βράση, τα μήλα να μαλακώσουν και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα (15-20 λεπτά). Προσθέστε τα κομμάτια χουρμά και σιγοβράστε για 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά. Για να ελέγξετε εάν η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, πάρτε μία μικρή ποσότητα και αφήστε την επάνω στο κρύο πιάτο. Κάντε μία γραμμή με το δάχτυλό σας. Αν η μαρμελάδα στέκεται, είναι έτοιμη. Αν επανέρχεται στη θέση της, τότε θέλει κι άλλο βράσιμο. Μόλις δέσει, ρίξτε την στα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα σας και σφραγίστε τα καλά. Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια, αν θέλετε να τα δωρίσετε, διακοσμήστε τα όπως επιθυμείτε.


Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα μήλο κανέλα ως filling στη μηλόπιτά σας ή να γίνετε ακόμη πιο δημιουργικοί και να την αραιώσετε για να γίνει το τέλειο topping στο παγωτό σας.