{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: Σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο σε γυάλινα βάζα

Το φθινόπωρο είναι η εποχή για ολόφρεσκα δαμάσκηνα που κάνουν την πιο νόστιμη μαρμελάδα με βαθύ κόκκινο χρώμα και απίθανη γεύση. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, γλυκόζη και φρουκτόζη, τα δαμάσκηνα προσφέρουν πολλαπλά διατροφικά οφέλη. Θεωρούνται υπερτροφή –και όχι άδικα- καθώς βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, χτίζουν γερά οστά και μας δίνουν ενέργεια και μακροζωία. Τώρα που είναι η εποχή τους, οι ποικιλίες είναι πολλές, ενώ τα χρώματα και οι γεύσεις έχουν μοναδική γλύκα. Γι’ αυτό διαλέγουμε τα πιο ζουμερά και φτιάχνουμε σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο σε γυάλινο βάζο.
Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό φρέσκα δαμάσκηνα χωρίς χτυπήματα
  • 1 κιλό ζάχαρη για μαρμελάδα
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 100ml κρύο νερό
  • Αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και μεταλλικά καπάκια

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια. Βάζουμε τα δαμάσκηνα, τον χυμό λεμονιού και το νερό σε ένα αντικολλητικό σκεύος με χοντρή βάση και αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συχνά. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα, μέχρι το μείγμα μας να πάρει γρήγορη βράση. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε υψηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Όταν η μαρμελάδα μας αρχίζει να πήζει, την απομακρύνουμε από την φωτιά, την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και κλείνουμε καλά τα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια.

«» είναι πλούσια πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου ενώ συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της όρασης.