{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο σε γυάλινο βάζο

Κλασική και αγαπημένη μαρμελάδα μικρών αλλά και μεγάλων παιδιών! Ένα γυάλινο βάζο με μαρμελάδα βερίκοκο έχει πάντα μια θέση στο τραπέζι του πρωινού ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σπιτικά γλυκά και επιδόρπια. Το βερίκοκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 και Β2, σίδηρο, φυτικές ίνες, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία ενώ βοηθά στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Η συνταγή για τη μαρμελάδα βερίκοκο σε γυάλινο βάζο είναι ιδιαίτερα εύκολη και άκρως καλοκαιρινή. Το μόνο που χρειάζεται να ετοιμάσετε από πριν είναι η αποστείρωση των γυάλινων βάζων μαζί με τα μεταλλικά καπάκια τους, καθώς το η γυάλινη συσκευασία σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μαρμελάδα σας μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο!

Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα ή σημάδια

800 γρ. ζάχαρη

Μισό λεμόνι (χυμός)

Αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και μεταλλικά καπάκια

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε ένα αντικολλητικό σκεύος με χοντρή βάση, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε χρειάζεται και ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η μαρμελάδα μας αρχίσει να καραμελώνει και μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2- 3 λεπτά. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά τα βαζάκια και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε γυάλινο βάζο μέχρι το χείλος και σφραγίζουμε καλά με το μεταλλικό καπάκι. Γυρνάμε ανάποδα τα βάζα -με το καπάκι προς τα κάτω- και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη μέσα στο γυάλινο βάζο, μπορούμε να την καταναλώσουμε, να την αποθηκεύσουμε ή ακόμη και να την προσφέρουμε ως ένα γλυκό δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.