{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: σπιτική βυσσινάδα σε γυάλινο μπουκάλι

Με το έντονο κόκκινο χρώμα, τη δροσερή γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, τα βύσσινα πρέπει να έχουν ξεχωριστή θέση όχι μόνο στο ψυγείο αλλά και στην καρδιά μας. Και αυτό γιατί είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μειώνουν το σάκχαρο, τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και βοηθούν στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και άλλων φλεγμονοπαθειών.

Τώρα που έφτασε η εποχή τους, έφτασε και η ώρα να τα απολαύσουμε με τον πιο φυσικό τρόπο. Σκέφτεστε καλύτερο από τη σπιτική βυσσινάδα; Μας δροσίζει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και προσφέρει στον οργανισμό μας όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται. Τη φτιάχνουμε πανεύκολα και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι για να διατηρήσουμε αναλλοίωτη τη γεύση και τα χρήσιμα συστατικά της.

Τι θα χρειαστούμε:

Αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια με τα μεταλλικά καπάκια τους

1 κιλό βύσσινα

1 κιλό ζάχαρη

Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

Προτού ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε αποστειρώσει σωστά τα γυάλινα μπουκάλια μας. Εφόσον είναι όλα έτοιμα, ξεκινάμε! Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια, εάν υπάρχουν. Τα στύβουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι για να κρατήσουμε τον χυμό τους. Βάζουμε τον χυμό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει το μείγμα και πήξει. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα μας, τη βάζουμε στα αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια μας και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Στο ποτήρι σερβίρουμε 2 δάχτυλα περίπου βυσσινάδα και συμπληρώνουμε κρύο νερό, για να αραιώσει. Αυτό ήταν. Σε χρόνο dt έχουμε φτιάξει την πιο νόστιμη και υγιεινή σπιτική βυσσινάδα. Απολαύστε ελεύθερα!

Πηγή: leaf.tv