{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: Λαχανικά τουρσί σε γυάλινο βάζο

Ακόμη κι αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ το δικό σας τουρσί λαχανικών, τώρα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το δοκιμάσετε! Ένα τέλειο σπιτικό τουρσί με ανάμεικτα λαχανικά σε βάζο είναι ο καλύτερος συνοδευτικός μεζές για την παρέα και δένει υπέροχα με τις σαλάτες. Η διαδικασία είναι απλή και η νοστιμιά μοναδική.

Τι θα χρειαστούμε:

750 γρ. νερό

750 γρ. ξίδι

50 γρ. αλάτι

200 γρ. ζάχαρη

4 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι

κύμινο, κόκκους πιπέρι, δάφνη, τζίντζερ

Λαχανικά εποχής της επιλογής μας

Αποστειρωμένα γυάλινα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια τους

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αποστειρώσει καλά τα γυάλινα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε το τουρσί μας. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το αλατισμένο νερό με το ξύδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη. Προσθέτουμε στο βάζο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το πιπέρι, τη δάφνη και το τζίντζερ. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο βάζο. Προσθέτουμε το νερό, γεμίζοντας το βάζο, και ρίχνουμε λίγο λάδι. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τέλος, το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 μέρες για να πάρουν γεύση τα λαχανικά μας και είναι έτοιμο.

Πηγή: thekitchn.com