{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγή: Cheesecake με μελομακάρονα σε γυάλινα βαζάκια

Ξεκινάει σιγά-σιγά η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και τα παραδοσιακά γλυκά εδέσματα είναι ήδη στο μυαλό μας. Αυτό όμως που δεν περνάει από το μυαλό μας είναι το τι θα κάνουμε με τα μελομακάρονα που μπορεί να περισσέψουν, σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί! Το cheesecake με βάση το μελομακάρονο σε γυάλινα βαζάκια είναι η πιο γευστική ιδέα για το γιορτινό τραπέζι ή και για μετά από αυτό, ως συνοδευτικό με τον καφέ. Ας μπούμε κατευθείαν στο… γλυκό:

Τι θα χρειαστούμε για 5 ατομικές μερίδες:

250-300 γρ. μελομακάρονα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

400 γρ. τυρί κρέμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

κανέλα

1 γεμάτο σφηνάκι μαύρο ρούμι

Καρύδια χοντροκομμένα

Μέλι


Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αποστειρώσει καλά τα γυάλινα βαζάκια μας. Χτυπάμε τα μελομακάρονα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Μοιράζουμε τα τριμμένα μελομακάρονα στα γυάλινα βαζάκια μας. Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μοιράζουμε την κρέμα στα βάζα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουταλάκι. Αποθηκεύουμε τα γυάλινα βαζάκια στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια, κανέλα, προσθέτουμε λίγο μέλι και είναι έτοιμα τα ατομικά cheesecake μας σε γυάλινα βάζα.