{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Συνταγές για κρύο τσάι λεμόνι και κράνμπερι σε γυάλινα βάζα

Καθώς ο καύσωνας του καλοκαιριού είναι ήδη εδώ, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα παγωμένο τσάι για να σας δροσίσει και να σας αναζωογονήσει. Προτού όμως προχωρήσουμε στις συνταγές, ας κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο για να εξερευνήσουμε την ιστορία του αγαπημένου καλοκαιρινού ροφήματος.


Οι ρίζες του κρύου τσαγιού εντοπίζονται στη δεκαετία του 1860, όταν άρχισε να εμφανίζεται ως νέο ρόφημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, μόλις τη δεκαετία του 1870 οι παλαιότερες συνταγές για το κρύο τσάι καταγράφηκαν σε βιβλία μαγειρικής. Καθώς το πρόσφεραν σε ξενοδοχεία και το πουλούσαν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, το κρύο τσάι έγινε γρήγορα δημοφιλές. Η καταλυτική στιγμή στην ιστορία, που εκτόξευσε τη δημοτικότητα του κρύου τσαγιού, ήρθε το 1904, όταν ο Βρετανός έμπορος τσαγιού, Richard Blechynden, παρουσίασε το δροσερό ρόφημα στο ευρύτερο κοινό κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης στο Μιζούρι. Από τότε, το κρύο τσάι είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Κρύο τσάι λεμόνι σε γυάλινο βάζο:


Μία από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι είναι το κρύο τσάι λεμόνι σε γυάλινο βάζο.


Τι θα χρειαστείτε



- Γυάλινο βάζο

- 4 φακελάκια πράσινο τσάι

- 4 φακελάκια μαύρο τσάι Κεϋλάνης

- 6 φλυτζάνια βραστό νερό

- 1 φλυτζάνι ζάχαρη

- 350 ml συμπυκνωμένη λεμονάδα

- 1/2 λεμόνι στυμμένο

- Κρύο νερό, όσο χρειάζεται


Τοποθετήστε τα φακελάκια του πράσινου τσαγιού και του τσαγιού Κεϋλάνης σε ένα γυάλινο βάζο. Προσθέστε βραστό νερό πάνω από τα φακελάκια και αφήστε τα στο νερό για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού, προσθέστε μέσα στο βάζο τη ζάχαρη και τη συμπυκνωμένη λεμονάδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν. Γεμίστε το βάζο με κρύο νερό και προσθέστε τον χυμό από το στυμμένο λεμόνι. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σερβίρετε με παγάκια.



Κρύο τσάι κράνμπερι με πορτοκάλι:


Μια ακόμα γευστική παραλλαγή για να νικήσετε την καλοκαιρινή ζέστη είναι το κρύο τσάι κράνμπερι με πορτοκάλι.


Τι θα χρειαστείτε



- Γυάλινο βάζο

- 2 φλυτζάνια βραστό νερό

- 6 φακελάκια τσαγιού κράνμπερι

- 1/4 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

- 9 sticks γλυκαντικού

- 2 1/2 φλυτζάνια κρύο νερό

- 1 1/2 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού


Σε μια μεγάλη κανάτα ρίξτε βραστό νερό πάνω από τα φακελάκια τσαγιού και αφήστε τα για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέστε κρύο νερό και τον χυμό πορτοκάλι. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Σερβίρετέ το σε γυάλινο βάζο με παγάκια και απολαύστε το κρύο τσάι με γεύση κράνμπερι και πορτοκάλι!