{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σπιτικό πέστο βασιλικού σε γυάλινο βαζάκι

Οι καλοκαιρινοί μήνες μας βρίσκουν συνήθως εκτός σπιτιού τις περισσότερες ώρες της ημέρας και συχνά δεν έχουμε χρόνο για να μαγειρέψουμε. Η μακαρονάδα ή μία σαλάτα ζυμαρικών είναι σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάλληλη λύση, αφού γίνεται γρήγορα, είναι ελαφριά και τρώγεται ευχάριστα ακόμη και κρύα. Γιατί όμως να φάτε τα μακαρόνια σας σκέτα ή με κάποια τυποποιημένη σάλτσα, που θα σας φορτώσει με έξτρα ζάχαρη και συντηρητικά; Με μόλις επτά απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας το πιο γευστικό πέστο βασιλικού σε γυάλινα βαζάκια. Αν το δοκιμάσετε, δε θα το αλλάζετε με καμία άλλη έτοιμη σάλτσα ζυμαρικών.

Τι είναι το πέστο και από πού μας έρχεται η συνταγή του;

Το πέστο είναι μία δημοφιλής, κατά βάση, πηκτή σάλτσα, που έχει ως κύριο συστατικό τον βασιλικό και συνοδεύει πιάτα ζυμαρικών. Το πέστο προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Γένοβα. Εκεί η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, κουκουνάρι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο, παρμεζάνα και πεκορίνο, όλα κομμένα και αναμιγμένα με το χέρι. Επειδή όμως εμείς ίσως δεν έχουμε την απαιτούμενη τεχνική και υπομονή για να το κάνουμε όπως οι Ιταλίδες γιαγιάδες, θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και συγκεκριμένα ένα μπλέντερ. 

Τι θα χρειαστούμε:

- Φρέσκα φύλλα βασιλικού

- Παρμεζάνα

- Κουκουνάρι

- Σκόρδο

- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- Αλάτι και πιπέρι

- Aποστειρωμένα γυάλινα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια τους

Σημείωση: επειδή η ιδανική γευστικά σάλτσα ζυμαρικών είναι για τον καθένα διαφορετική, αποφεύγουμε να σας υποδείξουμε ποσότητες ανά υλικό. Εάν επιθυμείτε περισσότερο ή λιγότερο έντονη γεύση από κάθε υλικό, μπορείτε να προσθέσετε τις αντίστοιχες ποσότητες κατά προτίμηση.

Προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και το σκόρδο. Αναμειγνύουμε ελαφρά, προσθέτουμε αργά το ελαιόλαδο και στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι. Το πέστο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Εάν φτιάξετε μεγάλη ποσότητα πέστο και θέλετε να την αποθηκεύσετε, θυμηθείτε πως η ιδανική λύση είναι τα γυάλινα βαζάκια με μεταλλικό καπάκι. Η γυάλινη συσκευασία εγγυάται πως η σάλτσα μας δε θα χαλάσει και θα παραμείνει το ίδιο γευστική όπως όταν την πρωτοφτιάξαμε. Σφραγίζουμε καλά και αποθηκεύουμε τα γυάλινα βαζάκια σε δροσερό μέρος ή και στο ψυγείο.