{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σπιτικό λιμοντσέλο σε γυάλινο μπουκάλι

“Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα”  ή μήπως το πιο αρωματικό σπιτικό λιμοντσέλο; Το διάσημο ιταλικό λικέρ, έχει την καταγωγή του από την περιοχή της Καμπανίας - Αμάλφι, Κάπρι, Σορέντο - που είναι γνωστή για τα αρωματικά λεμόνια της, ενώ είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές απεριτίφ για τους Ιταλούς μετά το Campari.
To λιμοντσέλο αποτελεί ένα εξαιρετικό χωνευτικό ποτό που σερβίρεται στο τέλος του γεύματος, αφήνοντας υπέροχη, δροσερή γεύση. Μη διστάσετε, ωστόσο,  να το προσθέσετε σε συνταγές για γλυκά ή να φτιάξετε μοναδικά καλοκαιρινά κοκτέιλ.
 
Τι θα χρειαστείτε:
 
10 λεμόνια (ακερωτα ή βιολογικά )

1 λίτρο αλκοόλ της αρεσκείας σας (βότκα, τσίπουρο, τζιν, λευκό ρούμι)

500 gr ζάχαρη

500 ml νερό

2 αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια


Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λεμόνια και αφαιρούμε την εξωτερική κίτρινη φλούδα. Βάζουμε τη φλούδα σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, προσθέτουμε το αλκοόλ και σφραγίζουμε καλά. Αφήνουμε από 3 έως 10 ημέρες.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά ακόμη και το αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε το αλκοόλ σε ένα τουλπάνι και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το λιμοντσέλο μας σε 2 αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες.  Σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

Tip: Όσες περισσότερες ημέρες μείνουν σφραγισμένα το αλκοόλ με τις λεμονόφλουδες (ιδανικά 10 ημέρες) μέσα στο γυάλινο βάζο , τόσο πιο γευστικό θα γίνει το σπιτικό λικέρ. Καλή επιτυχία!