{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σπιτικό φιστικοβούτυρο σε γυάλινα βαζάκια

Αν ένας από τους στόχους που θέσατε για τη νέα χρονιά είναι η υγιεινή διατροφή ή τουλάχιστον η προσπάθεια να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής με λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετα σάκχαρα, τότε το φιστικοβούτυρο είναι μία γευστική πρόταση που αξίζει να εντάξετε στο τραπέζι σας. Προσφέρει εξαιρετικά οφέλη για τον οργανισμό και είναι, παράλληλα, μία εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για το πρωινό ή το σνακ σε σχέση με άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης.


Ποια είναι τα οφέλη του φιστικοβούτυρου;

#1 Μειώνει την κακή χοληστερόλη (LDL)

#2 Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

#3 Περιέχει κάλιο (και μάλιστα αναλογικά περισσότερο από τη μπανάνα)

#4 Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών (άρα και ενέργειας)

Φυσικά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το αγνό φιστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετο αλάτι, λάδι, ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες και ακόμη καλύτερο να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό φιστικοβούτυρο σε γυάλινα βαζάκια. Πώς;


Θα χρειαστείτε:

400γρ φιστίκια ψημένα

2 κ.σ ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

1 κ.σ μέλι (εναλλακτικά: 1 κ.σ κακάο)

Αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια με μεταλλικά καπάκια


Ρίχνουμε τα φιστίκια και το λάδι στο μίξερ και τα αλέθουμε για περίπου 3 λεπτά. Ενώ χτυπάμε το μείγμα, ελέγχουμε τακτικά ώστε να μη μείνουν μέσα ολόκληρα κομμάτια φιστικιού και το μείγμα να μη σκληραίνει. Γενικά, όσο περισσότερο χτυπηθεί τόσο καλύτερο θα γίνει το μείγμα, αφού τα έλαια των φιστικιών θα το βοηθήσουν να δέσειΕάν τα φιστίκια μας είναι ανάλατα, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 πρέζες αλάτι. Αφού τα έχουμε ανακατέψει για 3 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι ή το κακάο, χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη και το φιστικοβούτυρο είναι έτοιμο. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια και τα σφραγίζουμε με τα μεταλλικά τους καπάκια. Το φιστικοβούτυρο διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος για αρκετές εβδομάδες.

Σημείωση: Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε φιστίκια Αιγίνης ή κάσιους. Εάν θέλουμε να ψήσουμε εμείς τα φιστίκια, προτιμάμε στο φούρνο (ταψάκι με λαδόκολλα 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά).