{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο σε γυάλινο βάζο

Άσπρα, κόκκινα, μαύρα ή σκούρα μπλε. Όταν μιλάμε για μούρα, σίγουρα δεν είναι μόνο ένα εκείνο που μας έρχεται στο μυαλό. Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σμέουρα, τα κράνμπερι και τα μύρτιλα ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τις εγκεφαλικές λειτουργίες, βελτιώνουν τη μνήμη, προστατεύουν από καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε θερμίδες και λίπος. Ένας πολύχρωμος διατροφικός θησαυρός που αξίζει να προσθέσετε άμεσα στο πρωινό ή το απογευματινό σας γεύμα και να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μία λαχταριστή, γλυκόξινη μαρμελάδα από κόκκινα βατόμουρα θα συμπληρώσει μοναδικά το ψωμί ή το γιαούρτι σας, ένα σπιτικό cheesecake ή μία τάρτα που σκέφτεστε να φτιάξετε. Για τους λάτρεις των gourmet γεύσεων, δοκιμάστε να προσθέσετε τη μαρμελάδα βατόμουρο σε μια ξεχωριστή σως για το κοτόπουλο ή ως συνοδευτικό σε μία πιατέλα τυριών. Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και κυρίως απολαυστική!


Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό κόκκινα βατόμουρα ( σμέουρα)

800 γραμμάρια ζάχαρη

Χυμό από 1 λεμόνι

3 αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια (250ml) με μεταλλικό καπάκι


Εκτέλεση

Αφού τα πλένουμε καλά, ρίχνουμε τα βατόμουρα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε από πάνω τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους από 6 ώρες έως και ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τους αφρούς που θα βγάλει και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μόλις το μείγμα «δέσει», προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μετά από 1-2 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας σε ζεστά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και και σφραγίζουμε με τα μεταλλικά τους καπάκια. Τοποθετούμε ανάποδα τα βαζάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν κρυώσουν τελείως, σημειώνουμε την ημερομηνία παραγωγής πάνω στα γυάλινα βάζα και τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Όταν ανοίξουμε τα βάζα με τη μαρμελάδα, τα διατηρούμε στο ψυγείο.


Tip: είτε αγοράσετε τα μούρα από το σούπερ μάρκετ, είτε τα μαζέψετε οι ίδιοι από τον κήπο σας, φροντίστε να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα γιατί είναι από τα φρούτα που χαλάνε πολύ εύκολα , αν δεν καταναλωθούν.