{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Πως θα παραγγείλετε κρασί σαν ειδικοί

Τα wine bars έχουν γίνει τα νέα στέκια κάθε πόλης. Εκφραστές αυτής της τάσης είναι εστιατόρια και μπαρ που προσφέρουν οινικές εμπειρίες για να ανακαλύψει κανείς νέες γεύσεις ή να γνωρίσει καλύτερα τις ήδη αγαπημένες του. Από τις πιο κλασσικές μέχρι τις πιο ασυνήθιστες επιλογές, υπάρχουν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν την επόμενη φορά να παραγγείλετε το κρασί σας με αυτοπεποίθηση και να το απολαύσετε σαν ειδικοί.


Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το κρασί προτού το παραγγείλετε. Αν το κρασί που σας ενδιαφέρει είναι διαθέσιμο σε ποτήρι και δεν είστε σίγουροι για την επιλογή, τότε θα ήταν καλύτερο να το δοκιμάσετε πρώτα. Ειδικά εάν θέλετε να παραγγείλετε το αντίστοιχο κρασί σε μπουκάλι. Φυσικά, δεν γίνεται να δοκιμάσετε όλο τον κατάλογο, αλλά το να ζητήσετε ευγενικά ένα ή δύο ποτήρια για να αποφασίσετε ποιο κρασί σας αρέσει περισσότερο είναι απόλυτα αποδε

Κάντε τη διαφορά


Εσείς και η παρέα σας παραγγέλνετε το ίδιο ποτήρι κρασί. Αυτό συνήθως είναι το πρώτο κρασί στη λίστα ή ένα από τα συνηθισμένα. Όταν το κάνετε αυτό, χάνετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο που ίσως να σας αρέσει περισσότερο. Η μεγάλη οινική ποικιλία, που προσφέρεται και σε ποτήρι, είναι η τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά, εάν όντως αποφασίσετε να πάρετε όλοι το ίδιο κρασί, εξοικονομήστε χρήματα επιλέγοντας τη φιάλη. Ακόμη και είστε μόνο με έναν φίλο, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε περισσότερο το κρασί σας είναι να προτιμήσετε τη γυάλινη φιάλη. Γιατί, μάλλον, δεν θα πιείτε μόνο ένα!

Τέλειος συνδυασμός

Όλα τα εστιατόρια και τα wine bars προσφέρουν φαγητό, παρόλο που στη δεύτερη περίπτωση οι επιλογές είναι συνήθως περιορισμένες. Έτσι, εάν το εστιατόριο ή το wine bar που επισκεφθήκατε προτείνει συνδυασμούς κρασιού και φαγητού, τότε δεν έχετε παρά να τους δοκιμάσετε. Ο καλύτερος παρτενέρ της φιάλης κρασιού είναι αναμφισβήτητα το κατάλληλο φαγητό. Ο ιδανικός συνδυασμός ισούται με μία πραγματική γευστική εμπειρία. Εάν πάλι δεν υπάρχουν προτεινόμενοι συνδυασμοί, τότε θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε πρώτα το φαγητό από το μενού και έπειτα να το συνδυάσετε με το κρασί από τον κατάλογο.

Καλύτερος σύμμαχος


Ναι, μερικές φορές οι σερβιτόροι μπορεί να φαίνονται λίγο απόμακροι και απρόθυμοι να βοηθήσουν, αλλά δεν είναι έτσι. Τις περισσότερες φορές έχουν αρκετές γνώσεις και θα τις μοιραστούν μαζί σας, εάν τους ρωτήσετε. Κατά τη διάρκεια της παραγγελίας θα πρέπει να τους βλέπετε ως συμμάχους, καθώς μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη σωστή επιλογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναφέρετε το εύρος τιμής που θέλετε να έχει το κρασί σας καθώς και τις προτιμήσεις σας και να τους ρωτήσετε ποια κρασιά προτείνουν.

Μη συμβιβάζεστε 

Κι αν φτάσατε στη δοκιμή του κρασιού και δεν το απολαμβάνετε, πείτε το. Ειδικά εάν σας το έχει προτείνει ο σερβιτόρος. Ακριβώς επειδή αρέσει στον ίδιο, δε σημαίνει ότι πρέπει να αρέσει και σε εσάς. Βρίσκεστε στο μπαρ ή στο εστιατόριο για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το φαγητό ή το κρασί με την παρέα σας. Εάν το κρασί που μόλις γευτήκατε δεν ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας, μην συμβιβαστείτε. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ζητήσετε να σας το αλλάξουν ή να παραγγείλετε μία αγαπημένη σας ποικιλία χωρίς δισταγμό. Την επόμενη φορά που θα παραγγείλτε το κρασί σας, θυμηθείτε πως το κλειδί για μία απολαυστική οινική εμπειρία είναι η αυτοπεποίθηση!

Πηγή: Vinepair.com, thedailymeal.com