{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Glühwein: Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κρασί

Ο δρόμος του λαμπερού κρασιού ξεκινάει από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και περνάει μέσα από την καρδιά μας τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Είναι αρωματικό, γευστικό, θερμαντικό και κάνει καλό στο κρυολόγημα αλλά και στην παρέα! Είναι η συνήθεια που γίνεται λατρεία την περίοδο των Χριστουγέννων ακριβώς γιατί με μία εύκολη συνταγή δεν φτιάχνουμε μόνο ζεστό κρασί σε γυάλινο βάζο, αλλά και μία ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Τι θα χρειαστούμε:

1 λίτρο κόκκινο κρασί

150 γρ. μέλι

Αστεροειδή γλυκάνισο

3 ξυλάκια γαρύφαλλο

4 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Αποστειρώνουμε τα γυάλινα βάζα μας και βάζουμε το κρασί σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Δεν το αφήνουμε να βράσει, αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το μέλι, τον γλυκάνισο και το γαρύφαλλ0. Το αφήνουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κάνουμε την πρώτη δοκιμή. Εάν το θέλουμε περισσότερο γλυκό, προσθέτουμε μέλι. Το αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 30 λεπτά και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε στο γυάλινο βάζο με ένα ξυλάκι κανέλας και μία φλούδα πορτοκάλι για διακόσμηση.

Τip: Αποθηκεύουμε το ζεστό κρασί σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Το γυαλί θα διατηρήσει αναλλοίωτη την ξεχωριστή γεύση και το άρωμά του. Όταν θέλουμε να πιούμε ή να κεράσουμε τους καλεσμένους μας, το βγάζουμε από το ψυγείο, το ζεσταίνουμε ελαφρά και το σερβίρουμε.

Extra tip: Αυτό το κρασί είναι μία νόστιμη ιδέα για το πιο εντυπωσιακό χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δώρο. Αφού το ετοιμάσουμε, το ρίχνουμε στο γυάλινο βάζο και το σφραγίζουμε καλά με το μεταλλικό twist-off καπάκι του. Στολίζουμε το γυάλινο βάζο με ευχές και το προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.

Πηγές: thanksgiving.com, vintageroots.co.uk, therealfoodrds.com