{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Φτιάξτε τα δικά σας κεριά σε γυάλινα βάζα σε 5 λεπτά

Θέλετε να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό τον χειμώνα και να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων; Τα κεράκια σε γυάλινα βάζα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα θα δώσουν μία έξτρα λάμψη και άρωμα στο σπίτι σας, δημιουργώντας μία γλυκιά ατμόσφαιρα.


Εάν έχετε άδεια βάζα στα ντουλάπια της κουζίνας σας, τότε μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε μετατρέποντάς τα σε κομψά κεράκια που θα ομορφύνουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Είτε θέλετε να αποφύγετε τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που βγαίνουν από τα κεριά του εμπορίου όταν καίγονται, είτε σας αρέσει να καταπιάνεστε με εύκολα και δημιουργικά DIY τότε δείτε τα παρακάτω βήματα και δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας κεριά σε γυάλινα βάζα:


Τι θα χρειαστείτε:


- 200 γρ. μελισσοκέρι

- 1 γυάλινο βάζο

- Φυτίλια κεριών

- Αιθέρια έλαια

- Μπολ μπεν μαρί


Εκτέλεση:


Τοποθετήστε το σκεύος με το νερό σε μέτρια φωτιά. Κόψτε το μελισσοκέρι σε μικρά κομματάκια, ώστε να λιώσει πιο γρήγορα, και ρίξτε τα στο μπολ του μπεν μαρί. Ανακατέψτε το κερί μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφού έχετε τοποθετήσει το φυτίλι όρθιο μέσα στο βάζο, ρίξτε το λιωμένο κερί μέσα. Περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μέσα σε μόλις 5 λεπτά έχετε δημιουργήσει τα δικά σας κεριά σε γυάλινα βάζα που θα δώσουν μία κομψή πινελιά στη μαγεία των εορταστικών ημερών.


Το μελισσοκέρι έχει από μόνο του ένα διακριτικό άρωμα μελιού. Για να τονώσετε το άρωμα των κεριών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια. Ακριβώς πριν ρίξετε το υγρό κερί στο γυάλινο βάζο, προσθέστε μία κουταλιά από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Ωστόσο, για να καεί σωστά το κερί και για να μην αναδυθεί μία δυσάρεστη μυρωδιά, η ποσότητα των αιθέριων ελαίων θα ήταν καλό να μην ξεπερνά τη μία κουταλιά του γλυκού.