{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Φτιάξ’ το μόνος σου: γυάλινα βάζα με φρέσκα μυρωδικά!

Έχετε άδεια γυάλινα βάζα στο σπίτι σας και δεν ξέρετε πως να τα αξιοποιήσετε; Τα φρέσκα μυρωδικά είναι η ευκαιρία που ψάχνατε. Τι πιο ωραίο από το να κόβει κανείς τον δικό του φρέσκο βασιλικό για να φτιάξει μία πεντανόστιμη σάλτσα πέστο ή μυρωδάτο δυόσμο για τα σπιτικά κεφτεδάκια; Με τα γυάλινα βάζα έχουμε πάντα φρέσκα μυρωδικά αλλά και μία όμορφη, πράσινη γωνιά μέσα στο σπίτι. Για να φυτέψουμε τα μυρωδικά μας σε γυάλινα βάζα, εύκολα και γρήγορα θα χρειαστούμε:

•Γυάλινα βάζα

•Αρωματικά φυτά όπως μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος, μέντα

•Χαλίκια

•Χώμα

Πώς θα τα φτιάξουμε:

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα γυάλινα βαζάκια μας. Οι ρίζες των μυρωδικών μας είναι ευαίσθητες και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε νερό. Για την καλύτερη απορροή του νερού, ρίχνουμε τα χαλίκια πρώτα ώστε να γεμίσουν το κάτω μέρος του γυάλινου βάζου και στη συνέχεια το χώμα. Έπειτα, τοποθετούμε τη ρίζα των αρωματικών φυτών της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε χώμα γύρω από το φυτό και λίγο νερό. Όταν τελειώσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσομε ένα αυτοκόλλητο για να σημειώσουμε πάνω στα γυάλινα βάζα το όνομα των μυρωδικών μας. Αυτό ήταν! Με ελάχιστη οργάνωση και κόπο έχουμε πλέον φρέσκα μυρωδικά στο πιάτο μας και μία όμορφη διακόσμηση στο σπίτι μας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι για να διατηρήσουν όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά τους δεν έχουν ανάγκη από πολλή φροντίδα. Με λίγη προσοχή, μας χαρίζουν το μοναδικό άρωμα και τις θεραπευτικές ιδιότητές τους όλο τον χρόνο.



Χρήσιμο tip: παρόλο που οι ρίζες των αρωματικών φυτών ευδοκιμούν σε πολλά είδη χώματος, εμείς προτιμάμε αυτό που είναι εμπλουτισμένο με ελαφρύτερα οργανικά υλικά για καλύτερη κατακράτηση υγρών.