{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
DIY: 4 ιδέες για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα σε γυαλί


Τώρα που η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι εδώ μήπως είναι η τέλεια ευκαιρία για να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά στην παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων με τους αγαπημένους σας; Αντί να τρέχετε για ψώνια την τελευταία στιγμή, γιατί δεν αφήνετε τη φαντασία σας ελεύθερη δημιουργώντας χειροποίητα δώρα που σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση; Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις ιδέες DIY για κομψά χριστουγεννιάτικα δώρα σε γυάλινα βάζα και φιάλες. Όχι μόνο μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα αλλά θα σας βάλουν κατευθείαν στο πνεύμα των ημερών, καθώς θα απολαύσετε μέχρι και το τελευταίο λεπτό της δημιουργικής διαδικασίας.



Ο Άι Βασίλης έρχεται ξανά με γλυκά



Θέλετε να χαρίσετε στους αγαπημένους σας ένα γλυκό δώρο για τις γιορτές; Φτιάξτε σε χρόνο μηδέν το δικό σας αγιοβασιλιάτικο βάζο με γλυκά. Επιλέξτε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, γεμίστε το με πολύχρωμα γλυκά και ζαχαρωτά και σφραγίστε το με το μεταλλικό του καπάκι. Έπειτα, τυλίξτε μια κομψή μαύρη κορδέλα γύρω από το βάζο και διακοσμήστε τη με ένα χρυσό αφρώδες φύλλο γκλίτερ ή ένα στυλό γκλίτερ. Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του γυαλιού, οι λιχουδιές στο εσωτερικό του θα έχουν την ίδια αναλλοίωτη γεύση, όπως την πρώτη μέρα που τις ανοίξατε. Για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του βάζου με την ζώνη του Αϊ Βασίλη, κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι από το αφρώδες φύλλο, αφαιρέστε ένα τετράγωνο από το εσωτερικό του και κολλήστε το στη μαύρη κορδέλα. Τέλος, χρησιμοποιήστε ζεστή κόλλα για να στερεώσετε τη μαύρη κορδέλα γύρω από το βάζο.



Θα χρειαστείτε



  • Ένα μεγάλο βάζο με μεταλλικό καπάκι


  • Μαύρη κορδέλα


  • Χρυσό αφρώδες φύλλο με γκλίτερ ή στυλό γκλίτερ


  • Ζεστή κόλλα


  • Ψαλίδι


  • Πολύχρωμα γλυκά, ζαχαρωτά και καραμέλες






Καλάθι για τους λάτρεις του κρασιού



Έχετε στον κύκλο σας λάτρεις του κρασιού και θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό δώρο που θα τους εντυπωσιάσει; Σας έχουμε τη λύση. Αυτή την ιδέα μπορείτε να την υλοποιήσετε εύκολα αλλά και να την προσαρμόσετε με πολλούς τρόπους . Το μυστικό της ιδέας κρύβεται στη γυάλινη φιάλη. Αδρανές από τη φύση του, το γυαλί ξεχωρίζει ως το ιδανικό υλικό συσκευασίας για το κρασί και το 94% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα συμφωνεί. Ο μοναδικός σχεδιασμός της γυάλινης φιάλης ενισχύει τη συνολική εμπειρία της απόλαυσης κρασιού ενώ παράλληλα προσθέτει μια premium αίσθηση πολυτέλειας , γεγονός που την καθιστά πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για το κρασί.



Θα χρειαστείτε



  • Καλάθι: Διαλέξτε ένα καλάθι που ταιριάζει στο στυλ σας, είτε πρόκειται για το κλασικό ψάθινο καλάθι, είτε για κάποιο άλλο καλάθι αποθήκευσης.


  • Φιάλες κρασιού: Από το κόκκινο και το λευκό μέχρι το ροζέ και το αφρώδες, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Επιλέξτε το αγαπημένο σας κρασί και βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνει γευστικά τα συνοδευτικά που θα προσθέσετε στο καλάθι σας.


  • Γκουρμέ συνοδευτικά: Προτιμήστε snacks ή τρόφιμα συσκευασμένα σε γυαλί για να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσουν περισσότερο. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τυριά, σοκολάτες, μαρμελάδες, αλλαντικά ή ξηρούς καρπούς για να απογειώσετε γευστικά τα pairings.


  • Αξεσουάρ: Ολοκληρώστε το καλάθι σας προσθέτοντας μερικά χρήσιμα αξεσουάρ. Ξεκινήστε με τα απαραίτητα, όπως είναι τα ποτήρια, κι αν περισσεύει χώρος προσθέστε τιρμπουσόν, πώματα για φιάλες κρασιού ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο σας αρέσει.








Kit τσαγιού σε βάζο



Φτιάξτε και χαρίστε στους αγαπημένους σας το πιο ζεστό δώρο. Χαμομήλι, τζίντζερ ή λεμόνι; Όποιο τσάι κι αν προτιμούν, αυτό το kit θα τους προσφέρει μία all in one γευστική εμπειρία τσαγιού σε βάζο. Γεμίστε το βάζο με φακελάκια τσαγιού διαφόρων γεύσεων, φακελάκια καστανής ζάχαρης, μπισκότα, gingerbread, και μέλι. Έπειτα, κλείστε το βάζο με το μεταλλικό καπάκι του και τυλίξτε μια γιορτινή κορδέλα γύρω από το άνοιγμα, δένοντάς τη σε σχήμα φιόγκου. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε αυτή την ιδέα σε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό δώρο, χρησιμοποιήστε ένα πολύ μεγάλο γυάλινο βάζο και προσθέστε περισσότερα αντικείμενα στο kit. , Μπορείτε να συμπεριλάβετε ξύλινους αναδευτήρες μελιού, συσκευές έγχυσης τσαγιού και λαβίδα ή αυγό τσαγιού. Με όποια αντικείμενα κι αν επιλέξετε να γεμίσετε το βάζο, αυτό το δώρο είναι απόλυτα βιώσιμο καθώς μόλις αδειάσει μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν ή να το ανακυκλώσουν.



Θα χρειαστείτε



  • Μεγάλο γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι


  • Γιορτινή κορδέλα


  • Φακελάκια τσαγιού με διαφορετικές γεύσεις


  • Φακελάκια καστανής ζάχαρης


  • Μπισκότα ή gingerbread


  • Μέλι






Λοσιόν καρύδας σε βάζο



Ψάχνετε ένα δώρο ομορφιάς που θα χαρίσει στους αγαπημένους σας αναζωογονητικές στιγμές και θα αναβαθμίσει τη ρουτίνα περιποίησής τους; Σας έχουμε το ιδανικό. Τη λοσιόν καρύδας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλοι , ενώ το βάζο είναι η πλέον κατάλληλη συσκευασία για να ολοκληρώσετε το χειροποίητο δώρο σας. ι Για τα προϊόντα ομορφιάς, η επιλογή μιας ασφαλούς συσκευασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος προβληματισμός για ορισμένα υλικά συσκευασίας που διαρρέουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στα προϊόντα περιποίησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα προϊόντα έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας. Το γυαλί είναι αδρανές από τη φύση του και δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο, μία ιδιότητα που το καθιστά την ιδανική επιλογή για τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών της λοσιόν σας. Τώρα που ξέρετε σε ποια συσκευασία θα αποθηκεύσετε το δώρο σας, δείτε τι θα χρειαστείτε:



  • Φυτική γλυκερίνη


  • Λάδι καρύδας (1 φλιτζάνι)


  • 2-3 από τα αγαπημένα σας αρωματικά έλαια


  • Γυάλινο βάζο








Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος μπεν μαρί για να λιώσετε τελείως το λάδι καρύδας. Αφήστε το να κρυώσει και μετά ανακατέψτε το με 2 κουταλιές της σούπας αρωματικά έλαια της επιλογής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο γλυκού αμυγδάλου και αργκάν. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτό και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φυτική γλυκερίνη και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε την κρέμα στο γυάλινο βάζο σας και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό και ξηρό χώρο αποθήκευσης. Για να προσθέσετε μια έξτρα χριστουγεννιάτικη πινελιά, διακοσμήστε το βάζο με μία κόκκινη κορδέλα και κολλήστε μια ετικέτα με τις ευχές σας.



Πηγή: friendsofglass.com