{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Αυτοποτιζόμενη γλάστρα με γυάλινο μπουκάλι: ποτίστε τα φυτά σας ενώ είστε διακοπές!

Ετοιμάζεστε να φύγετε διακοπές και ανησυχείτε πως θα διατηρηθούν τα λουλούδια και τα φυτά σας όσο καιρό θα λείπετε; Μια απλή κατασκευή με γυάλινο μπουκάλι αρκεί να δημιουργήσετε τις δίκες σας αυτοσχέδιες αυτοποτιζόμενες γλάστρες εύκολα και οικονομικά!

Τι θα χρειαστώ:

  • Ένα γυάλινο μπουκάλι
  • Ένα κατσαβίδι
  • Ένα κομμάτι σχοινί, φιτίλι ή κορδόνι
Πως το φτιάχνω:

Βήμα 1

Χρησιμοποιούμε το κατσαβίδι για να τοποθετήσουμε τη μια άκρη του σχοινιού όσο πιο βαθιά μπορούμε στο χώμα της γλάστρας, κοντά στην ρίζα του φυτού.

Βήμα 2

Γεμίζουμε το γυάλινο μπουκάλι με νερό και βάζουμε την άλλη άκρη του σχοινιού στον πάτο του μπουκαλιού. Το σχοινί (ή το φιτίλι) θα αρχίσει σταδιακά να απορροφά το νερό σε όλο του το μήκος και έτσι θα το μεταφέρει από το γυάλινο μπουκάλι στη γλάστρα!

#GlassΤips

Πριν τοποθετήσετε το σχοινί στο χώμα, ποτίστε καλά τη γλάστρα για να μην τραβήξει αμέσως όλο το νερό από το γυάλινο μπουκάλι.

Δοκιμάστε το αυτοσχέδιο σύστημα ποτίσματος για μερικές μέρες πριν φύγετε από το σπίτι έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί σωστά. Ανάλογα με το πόσο πότισμα χρειάζονται τα φυτά σας και το μέγεθος της γλάστρας μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερο γυάλινο μπουκάλι ή ακόμα και ένα μεγάλο γυάλινο βάζο (με μεταλλικό καπάκι στο όποιο μπορείτε να κάνετε μια μικρή τρύπα για να περάσει το σχοινί χωρίς να εξατμίζεται το νερό) και να διπλώσετε το σχοινί διπλό ή και τριπλό έτσι ώστε να απορρόφα πιο πολύ νερό. Όσο μεγαλύτερο είναι το γυάλινο δοχείο –γυάλινο μπουκάλι ή βάζο- τόσο περισσότερο μπορείτε να το αφήσετε.

Προτιμήστε να τοποθετήσετε τις γλάστρες σε σκιερό μέρος για να μην εξατμιστεί το νερό από την έκθεση στο ήλιο. Για φυτά εξωτερικού χώρου καλό είναι να περάσετε το σχοινί μέσα από ένα λάστιχο και μετά να το βυθίσετε στο γυάλινο μπουκάλι ή βάζο, έτσι ώστε να προστατευθεί από τη γρήγορη εξάτμιση.