{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
5+1 tips για να καθαρίσετε και να αποθηκεύσετε σωστά τις γυάλινες φιάλες

Οι γυάλινες φιάλες είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για την αποθήκευση ποτών και τροφίμων και όχι άδικα. Είναι ανθεκτικές, επαναχρησιμοποιήσιμες και δεν διαρρέουν βλαβερά χημικά στο περιεχόμενο. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα τις καθαρίσετε και θα τις αποθηκεύσετε σωστά για να παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παρακάτω θα βρείτε έξι χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.


Καθαρίστε τις αμέσως: Αν έχετε χρησιμοποιήσει τις γυάλινες φιάλες για να αποθηκεύσετε όξινα υγρά, όπως είναι το ξύδι ή ο χυμός λεμόνι, καθαρίστε τις αμέσως μετά τη χρήση. Αναμείξτε ζεστό νερό, μια σταγόνα υγρό πιάτων και χρησιμοποιήστε ένα ειδικό βουρτσάκι για να καθαρίσετε εσωτερικά και εξωτερικά το μπουκάλι, όπως επίσης και το μεταλλικό καπάκι του. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε το με μία καθαρή πετσέτα.


Μαγειρική σόδα: Γεμίστε τις φιάλες με ζεστό νερό, προσθέστε μερικά κουταλάκια της σούπας μαγειρική σόδα, ανακινήστε καλά και τρίψτε το εσωτερικό με το ειδικό βουρτσάκι. Έπειτα, ξεπλύνετε και στεγνώστε τις φιάλες με μια καθαρή πετσέτα. Η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματική στον καθαρισμό των λεκέδων και στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών.


Συνδυάστε άσπρο ξύδι και μαγειρική σόδα: Για επίμονα στίγματα, δημιουργήστε ένα μείγμα που έχει ίσες ποσότητες άσπρου ξυδιού και νερού. Μετά, προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μαγειρική σόδα. Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φιάλη και ανακινήστε την καλά. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για μία ώρα μέσα στη φιάλη και τρίψτε το εσωτερικό της με το ειδικό βουρτσάκι. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τη.


Αποφύγετε τα προϊόντα με τραχιά επιφάνεια: Για τον καθαρισμό των φιαλών μη χρησιμοποιήσετε προϊόντα όπως τα συρματάκια κουζίνας ή τα σκληρά σφουγγάρια, καθώς αυτά μπορούν να γρατζουνίσουν την επιφάνεια του γυαλιού. Επίσης, αποφύγετε τα δυνατά απολυμαντικά, όπως είναι η χλωρίνη, που ενδέχεται να φθείρουν το γυαλί και να αφήσουν υπολείμματα.


Σωστή αποθήκευση: Αποθηκεύστε τις γυάλινες φιάλες σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από το ηλιακό φως, όπως είναι τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει τον αποχρωματισμό του γυαλιού. Εάν δεν έχετε χώρο στην κουζίνα σας και θέλετε να τις αποθηκεύσετε σε ένα μέρος που εκτίθεται στον ήλιο, καλύψτε τις με μία πετσέτα για να τις προφυλάξετε από τη βλαβερή ακτινοβολία.


Κάντε τακτικούς ελέγχους: Ελέγξτε τις φιάλες πριν από κάθε χρήση, ώστε να εντοπίσετε εάν είναι ακέραιες και δεν έχουν ρωγμές ή διαρροές. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε ζημιά στο σώμα της φιάλης, αντικαταστήστε την το συντομότερο δυνατό.


Για να διατηρήσετε αποτελεσματικά τις γυάλινες φιάλες σας, είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε αμέσως, να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, να τις αποθηκεύετε σωστά και να τις ελέγχετε τακτικά. Ακολουθώντας τα παραπάνω tips θα διασφαλίσετε ότι οι φιάλες σας θα περάσουν το τεστ του χρόνου και θα μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε όσες φορές κι αν χρειαστεί.