{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
5 καλοκαιρινοί χυμοί σε γυάλινο βάζο

Μία γεμάτη μέρα στη δουλειά ή μία απαιτητική προπόνηση στο γυμναστήριο μπορούν να αποδειχθούν εξαντλητικές για τον οργανισμό σας, ειδικά αν συνοδεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Σε αντίθεση με τον παγωμένο καφέ που συνηθίζετε να παραγγέλνετε απ’ έξω, ένας απολαυστικός χυμός από φρέσκα φρούτα και λαχανικά θα σας δώσει την ενυδάτωση, τις βιταμίνες και την ενέργεια που πραγματικά χρειάζεστε. 

Παρακάτω θα βρείτε πέντε ξεχωριστές προτάσεις για σπιτικούς χυμούς γεμάτους αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά και ακαταμάχητη γεύση. Φτιάξτε τους στο σπίτι για εσάς, τους φίλους ή την οικογένειά σας, πάρτε τους μαζί σας στη δουλειά ή αποθηκεύστε τους σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο σας. 


Green Morning

Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι μετά το χθεσινοβραδινό ξενύχτι ή χρειάζεστε ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα σας, αυτός είναι ο ιδανικός χυμός για εσάς. 


3 κλωνάρια σέλερι 

1/4 αγγούρι

4 μικρά μήλα (κατά προτίμηση ξινόμηλα ή και Στάρκιν)

Χυμό από μισό λεμόνι

1/3 της κούπας φύλλα μέντας

1/3 της κούπας φύλλα μαϊντανού 



Προσθέστε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Εναλλακτικά, ξεφλουδίστε τα μήλα και το αγγούρι και ψιλοκόψτε τη μέντα, το σέλερι και τον μαϊντανό. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέστε μέχρι να γίνουν ένα απαλό και δεμένο μείγμα. Tip για ακόμη περισσότερη ενέργεια: μία κουταλιά του γλυκού μέλι. Σερβίρεται σε γυάλινο βάζο ή μπουκάλι.


Ανανάς-Πεπόνι-Πορτοκάλι

Εάν έχετε παιδιά που αγαπούν τους χυμούς φρούτων αλλά θέλετε να αποφύγετε τους έτοιμους χυμούς του σούπερ μάρκετ, σας έχουμε τον συνδυασμό που θα λατρέψουν. Γίνεται εύκολα στην κουζίνα σας, έχει πλούσια γεύση και 100% λιγότερη ζάχαρη από τους συσκευασμένους. 

Χυμό από 4 πορτοκάλια

½ ανανά 

¼ πεπόνι


Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να δέσουν. Εάν το μείγμα σας φαίνεται πηχτό, δοκιμάστε να το αραιώσετε με λίγο νερό ή λίγο κρύο πράσινο τσάι. Βάλτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα. Ιδανικά, σερβίρετε σε παγωμένα γυάλινα βαζάκια. 

Φράουλα-Λεμόνι-Πορτοκάλι

Η έντονη γεύση αυτού του χυμού είναι η ιδανική λύση σε μία καυτή καλοκαιρινή ημέρα. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με ανανά ή το λεμόνι με λίγο λάιμ. Επίσης, λίγα φύλλα μέντας μπορούν να απογειώσουν τον συνδυασμό. 


Χυμό από 6 πορτοκάλια

250 γρ φράουλες (χωρίς το κοτσάνι)

Χυμό από μισό λεμόνι


Βάζετε τον χυμό πορτοκάλι, τις φράουλες και τον χυμό λεμόνι σε ένα μπλέντερ και τα αναμειγνύετε μέχρι να δέσουν. Διαφορετικά, περάστε τα υλικά μέσα από τον αποχυμωτή, στραγγίστε τον χυμό μέσα σε ένα παγωμένο γυάλινο μπουκάλι και σερβίρετε αμέσως. 


Παπάγια-Μάνγκο-Ανανάς

Εάν δεν έχετε συνηθίσει γευστικά να βάζετε στον πρωινό σας χυμό με λαχανικά ή βότανα, αυτός ο τροπικός συνδυασμός θα σας ενθουσιάσει. Για πιο έντονη γεύση και περισσότερες βιταμίνες, προσθέστε χυμό από δύο πορτοκάλια ή ακόμη και δύο ολόκληρα αχλάδια. 


1 παπάγια (καθαρισμένη και ψιλοκομμένη)

1 ανανάς (καθαρισμένος και ψιλοκομμένος)

2 λάιμ (καθαρισμένα)


Περάστε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή. Βάλτε τον χυμό σε μία μεγάλη, γυάλινη κανάτα, ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα. Σερβίρεται σε γυάλινο βάζο ή μπουκάλι.


Καρπούζι-Φράουλα-Δυόσμος

Ψάχνετε το ιδανικό ρόφημα για το μπάρμπεκιου, την παραλία ή το πικ-νικ στην εξοχή; Αυτός ο χυμός χρειάζεται ελάχιστα λεπτά για να τον φτιάξετε και μόνο μία δοκιμή για να τον λατρέψετε. 


Μισό καρπούζι χωρίς κουκούτσια (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)

250 γρ φράουλες (χωρίς το κοτσάνι)

Χυμό από ένα λάιμ

1/3 της κούπας φύλλα δυόσμου


Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να δέσουν. Εναλλακτικά, περάστε τα υλικά μέσα από τον αποχυμωτή, στραγγίστε τον χυμό σε ένα παγωμένο γυάλινο μπουκάλι και σερβίρετε αμέσως.