{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
3 χριστουγεννιάτικα γλυκά σε γυάλινα βαζάκια

Οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι τυχαία η αγαπημένη περίοδος του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Τα δώρα, τα λαμπιόνια, οι πολύχρωμοι στολισμοί και κυρίως τα μοναδικά γλυκά κάνουν τις ημέρες αυτές ξεχωριστές. Και μιλώντας για γλυκά, τι θα λέγατε για εύκολο και πρωτότυπο επιδόρπιο στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και οι δίπλες μπορούν να περιμένουν. Εμείς σας προτείνουμε τρία εναλλακτικά λαχταριστά γλυκά για το χριστουγεννιάτικο μενού, τα οποία χωράνε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο. Είναι απολαυστικά, εντυπωσιακά και το βασικότερο: πανεύκολα. Διαλέξτε τη συνταγή που σας αρέσει περισσότερο και βάλτε τα… γυαλιά στους καλεσμένους σας.


Black Forest σε γυάλινο βάζο

Σοκολάτα, σαντιγί και τραγανά κεράσια. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον γευστικό συνδυασμό; Το black forest σε ατομικά, γυάλινα βαζάκια θα αφήσει στους καλεσμένους σας τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ θα ταίριαζε μοναδικά στο κυριακάτικο πικ-νικ ή ως κολατσιό για τα παιδιά σας στο σχολείο.

Τι θα χρειαστείτε:

-1 έτοιμη σοκολατένια βάση για κέικ (παντεσπάνι)

-1 μαρμελάδα κεράσι ή 1 κουτί κεράσια σε κονσέρβα κομμένα στη μέση

-Σαντιγί

-Θρύμμα ή τρούφα σοκολάτας

Αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια με τα μεταλλικά καπάκια τους για το σερβίρισμα

Ξεκινήστε με το παντεσπάνι. Μπορείτε είτε να το θρυμματίσετε με τα χέρια ή να το κόψετε σε μικρούς κύκλους, χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι. Εάν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο, κόψτε στη συνέχεια τον κύκλο σε δύο ίσα ημικύκλια, ώστε να το βάζετε ως διπλή βάση.

Και τώρα… χτίζουμε. Τοποθετήστε δύο κουταλιές της σούπας από το θρυμματισμένο παντεσπάνι (ή αντίστοιχα δύο ημικύκλια) ως βάση στο γυάλινο βαζάκι. Προσθέστε δύο κουταλιές του γλυκού μαρμελάδα κεράσι (ή κονσέρβα κεράσι) και μία στρώση σαντιγί. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μία φορά. Βάζοντας τη σαντιγί, προσέξτε να διατηρείτε τα τοιχώματα του βάζου καθαρά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι οπτικά ομορφότερο. Μία καλή συμβουλή για να το πετύχετε είναι να βάλετε τη σαντιγί σε κορνέ. Για το τελείωμα, ρίξτε λίγα θρύμματα ή λίγη τρούφα σοκολάτας και πριν το σερβίρετε αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα. Μην ξεχάσετε να σφραγίσετε το γυάλινο βάζο με το καπάκι του, έτσι ώστε να διατηρήσετε το γλυκό φρέσκο και μακριά από τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές στο ψυγείο.

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σαντιγί με παγωτό βανίλια. Όμως, θα πρέπει μετά τα διατηρήσετε τα βαζάκια του γλυκού στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο.


Red Velvet σε γυάλινο βάζο

Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους αλλά και το βασικό εορταστικό χρώμα των Χριστουγέννων. Επομένως, ένα Red Velvet κέικ σε γυάλινα βαζάκια μπορεί να έχει θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας (γιατί όχι και στου Αγίου Βαλεντίνου) και σίγουρα να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τι θα χρειαστείτε:

-1 συσκευασία μείγμα για Red Velvet Cake

-1 μπουκάλι αναψυκτικό τύπου Cola

-1 κουτί κρέμα τυριού σε γλάσο

-½ κούπα M&M’s Red Velvet (ψιλοκομμένα)

-¼ κούπα M&M’s Milk Chocolate (ψιλοκομμένα)

Αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια με τα μεταλλικά καπάκια τους για το σερβίρισμα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 350°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αναψυκτικό και το μείγμα για το κέικ και ανακατεύετε καλά. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα σε έναν δίσκο για cupcakes, γεμίζοντας κάθε βάση στα ¾. Ψήνετε τα cupcakes για 15 λεπτά, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρείτε ένα cupcake και το τοποθετείτε στο γυάλινο βάζο. Εάν μείνουν κάποια κομμάτια στο χαρτί, ξύστε τα και προσθέστε τα στο βάζο. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής προσθέτετε λίγο γλάσο στο κέντρο του cupcake. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές, βάζοντας λίγο περισσότερο γλάσο στην κορυφή του γλυκού. Για το τελείωμα, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα M&M’s.

Σημείωση: Αυτές οι ποσότητες βγάζουν περίπου 7-8 μερίδες. Όπως και στο Black Forest, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτάλι για να εφαρμόσετε το γλάσο, όμως θα πρέπει να προσέξετε να μη λερώσετε τα τοιχώματα του βάζου. Μην ξεχάσετε να σφραγίσετε το γυάλινο βάζο με το καπάκι του, έτσι ώστε να διατηρήσετε το γλυκό φρέσκο και μακριά από τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές στο ψυγείο.


Ganache μαύρης σοκολάτας με mousse φυστικοβούτυρου

Μαύρη σοκολάτα, υπέροχη mousse φυστικοβούτυρου και αλατισμένοι ξηροί καρποί ή αλλιώς λίγη γεύση από… παράδεισο. Μόλις δοκιμάσετε αυτόν τον ανεπανάληπτο συνδυασμό σε ένα γυάλινο βαζάκι, θα γίνει η επόμενη ένοχη συνήθειά σας. Ίσως έχει έναν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει απόλυτα.

Τι θα χρειαστείτε:

Για την ganache σοκολάτας

-80γρ μαύρη σοκολάτα (κομμένη)

-80ml σαντιγί

Για τη mousse φυστικοβούτυρου

-115γρ κρέμα τυριού

-125γρ φυστικοβούτυρο

-60γρ άχνη ζάχαρη

-½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

-160ml σαντιγί

Βάζετε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Σε μέτρια φωτιά και σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε τη σαντιγί, την αφήνετε να πάρει μία βράση και την περιχύνετε στο μπολ με τη μαύρη σοκολάτα. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για ένα λεπτό και μετά το ανακατεύετε ώσπου να γίνει λείο. Η ganache είναι έτοιμη. Την αφήνετε στο πλάι και συνεχίζετε με τη mousse.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε την κρέμα τυριού, το φυστικοβούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και λείο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη σαντιγί, ώσπου η υφή της να μοιάζει με αφρό. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από την σαντιγί στο μείγμα του φυστικοβούτυρου, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε και το υπόλοιπο. Τώρα έχετε και μία υπέροχη mousse.

Με ένα κουτάλι ή με ένα κορνέ γεμίζετε κάθε γυάλινο βαζάκι με δύο διαδοχικές στρώσεις mousse φυστικοβούτυρου και ganache σοκολάτας. Όταν φτάσετε στην κορυφή, προσθέστε αλατισμένους ξηρούς καρπούς όπως φυστίκια, φουντούκια ή καρύδια και λίγο σιρόπι κακάο.

Σημείωση: Αυτές οι ποσότητες βγάζουν περίπου 6 μερίδες και διατηρούνται στο ψυγείο για 4 ημέρες.

Για περισσότερη χριστουγεννιάτικη εμφάνιση στα γιορτινά σας κεράσματα, δείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να διακοσμήσετε τα γυάλινα βαζάκια σας εδώ. Μην ξεχάσετε να σφραγίσετε τα γυάλινα βάζα με τα καπάκια τους, έτσι ώστε να διατηρήσετε το γλυκό φρέσκο και μακριά από τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές στο ψυγείο.


Καλές γιορτές σε όλους!