{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
2+1 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φελλούς και φιάλες κρασιού

Ποιος είπε ότι για να μπείτε πραγματικά στο κλίμα των Χριστουγέννων και να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας χρειάζεται μια περιουσία; Μιας και οι γιορτές πλησιάζουν και περνάμε τα κρύα απογεύματα του χειμώνα στο σπίτι, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας ευχάριστα και δημιουργικά με τρία εύκολα DIY projects.


Δείτε τις παρακάτω ιδέες και επαναχρησιμοποιήστε τις άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού και τους φελλούς τους φτιάχνοντας πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά για το σπίτι.


Στολίδι από φελλούς

Ανοίξατε τη φιάλη για να απολαύσετε το αγαπημένο σας κρασί; Κρατήστε τον φελλό και μετατρέψτε τον σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Τι θα χρειαστείτε:


-3-4 φελλούς από κρασί

-Οδοντωτό μαχαίρι

-Πιστόλι θερμοκόλλησης & κόλλα

-Σπάγκο ή κορδέλα

-Χρώμα χειροτεχνίας

-Γκλίτερ


Χρησιμοποιήστε το οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε τους φελλούς στη μέση. Κολλήστε τους σε σχήμα πυραμίδας, 1, 2, 3 ή 4 φελλοί σε κάθε επίπεδο. Δε χρειάζεται να βάλετε πολλή κόλλα, αλλά αρκετή για να βεβαιωθείτε ότι οι φελλοί θα κολλήσουν μεταξύ τους. Για τη «βάση» του δέντρου σας τοποθετήστε έναν ολόκληρο φελλό. Όταν στεγνώσει η κόλλα, βάψτε τους φελλούς πράσινους. Μπορείτε να τους βάψετε προτού ξεκινήσετε να τους κόβετε στη μέση. Όταν το χρώμα στεγνώνει, απλώστε το γκλίτερ της επιλογής σας επάνω στους φελλούς. Το μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι έτοιμο κι αν θέλετε να το κρεμάσετε, στερεώστε με κόλλα στο πίσω μέρος του μία κορδέλα ή έναν σπάγκο.


Διακοσμημένες φιάλες κρασιού


Φέτος, φέρνουμε τα Χριστούγεννα νωρίτερα στο σπίτι μας μετατρέποντας τις άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού σε γιορτινά διακοσμητικά που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με λίγα μόνο υλικά.


Τι θα χρειαστείτε:


-Άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού

-Σπρέι βαφής

-Ακρυλικό χρώμα της επιλογής σας

-Μικρά λουλούδια ή διακοσμητικά φυτά

-Κορδέλες

-Γκλίτερ


Καθαρίστε και στεγνώστε τις άδειες γυάλινες φιάλες. Στη συνέχεια, αρχίστε να τις ψεκάζετε με το σπρέι βαφής στο χρώμα της επιλογής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει 2-3 στρώσεις χρώματος σε κάθε φιάλη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακρυλικό χρώμα που σας αρέσει για να σχεδιάσετε μεμονωμένα γράμματα σε κάθε μία φιάλη. Αυτά τα γράμματα θα σχηματίζουν μία λέξη όταν οι φιάλες στέκονται η μία δίπλα στην άλλη. Εμπνευστείτε από τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων για να βρείτε τη λέξη που θέλετε να σχηματίσετε. Καθώς το χρώμα στις γυάλινες φιάλες στεγνώνει, προσθέστε το γκλίτερ και τα λουλουδάκια ή άλλα διακοσμητικά φυτά πάνω στα μπουκάλια.


Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φελλούς


Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε το δικό σας μίνι, και χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Τώρα είναι η ώρα! Γι’ αυτό το DIY δε χρειάζεται να έχετε αποθηκευμένους όλους τους φελλούς από πριν αλλά μπορείτε να αγοράσετε κάποιους έξτρα από το εμπόριο.


Τι θα χρειαστείτε:


-150+ φελλούς

-2 χάρτινους κώνους παπιέ μασέ σε δύο μεγέθη (μεγάλος και μεσαίος)

-Πιστόλι θερμοκόλλησης

-Καλώδιο με φωτάκια που λειτουργούν με μπαταρία

-Κορδέλα


Ξεκινήστε το project με το μεγαλύτερο χάρτινο χωνάκι, κολλώντας τους φελλούς κάθετα στο εξωτερικό του. Αφήστε λίγο κενό ανάμεσα στους φελλούς. Βεβαιωθείτε ότι η τελευταία σειρά δε βγαίνει έξω από τον κώνο γιατί έπειτα θα σηκωθεί ο κώνος και θα πρέπει να «πατάει» στην επιφάνεια. Μη προσθέσετε φελλούς στην κορυφή του μεγαλύτερου κώνου. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τον μεσαίο κώνο. Όταν η κόλλα στεγνώσει, τοποθετείστε τον μεσαίο επάνω στον μεγαλύτερο κώνο και στερεώστε καλά με έξτρα κόλλα. Περάστε τα φώτα στα κενά που αφήσατε ανάμεσα στους φελλούς ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Έτσι, θα μπορέσετε να κρύψετε την μπαταρία κάτω από τον κώνο. Τέλος, ολοκληρώστε το εντυπωσιακό δέντρο σας με έναν φιόγκο που θα φτιάξετε με την κορδέλα και τοποθετήστε τον στην κορυφή.