{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σελίδα 1 από 12       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα:
Καλά Χριστούγεννα!

Η αποθήκη και τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά από 24 Δεκεμβρίου έως και 1 Ιανουαρίου.
Η ομάδα της Euroglass εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Υ.Γ. Το cheesecake με βάση το μελομακάρονο σε γυάλινα βαζάκια είναι η πιο νόστιμη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι. Ας μπούμε κατευθείαν στο… γλυκό! Φτιάξτε το δικό σας>>

Glühwein: Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κρασί

Ο δρόμος του λαμπερού κρασιού ξεκινάει από τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες και περνάει μέσα από την καρδιά μας τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Είναι αρωματικό, γευστικό, θερμαντικό και κάνει καλό στο κρυολόγημα αλλά και στην παρέα! Είναι η συνήθεια που γίνεται λατρεία την περίοδο των Χριστουγέννων ακριβώς γιατί με μία εύκολη συνταγή δεν φτιάχνουμε μόνο ζεστό κρασί σε γυάλινο βάζο, αλλά και μία ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Τι θα χρειαστούμε:

1 λίτρο κόκκινο κρασί

150 γρ. μέλι

Αστεροειδή γλυκάνισο

3 ξυλάκια γαρύφαλλο

4 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Αποστειρώνουμε τα γυάλινα βάζα μας και βάζουμε το κρασί σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Δεν το αφήνουμε να βράσει, αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το μέλι, τον γλυκάνισο και το γαρύφαλλ0. Το αφήνουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κάνουμε την πρώτη δοκιμή. Εάν το θέλουμε περισσότερο γλυκό, προσθέτουμε μέλι. Το αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 30 λεπτά και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε στο γυάλινο βάζο με ένα ξυλάκι κανέλας και μία φλούδα πορτοκάλι για διακόσμηση.

Τip: Αποθηκεύουμε το ζεστό κρασί σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Το γυαλί θα διατηρήσει αναλλοίωτη την ξεχωριστή γεύση και το άρωμά του. Όταν θέλουμε να πιούμε ή να κεράσουμε τους καλεσμένους μας, το βγάζουμε από το ψυγείο, το ζεσταίνουμε ελαφρά και το σερβίρουμε.

Extra tip: Αυτό το κρασί είναι μία νόστιμη ιδέα για το πιο εντυπωσιακό χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δώρο. Αφού το ετοιμάσουμε, το ρίχνουμε στο γυάλινο βάζο και το σφραγίζουμε καλά με το μεταλλικό twist-off καπάκι του. Στολίζουμε το γυάλινο βάζο με ευχές και το προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.

Πηγές: thanksgiving.com, vintageroots.co.uk, therealfoodrds.com

Συνταγή: Cheesecake με μελομακάρονα σε γυάλινα βαζάκια

Ξεκινάει σιγά-σιγά η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και τα παραδοσιακά γλυκά εδέσματα είναι ήδη στο μυαλό μας. Αυτό όμως που δεν περνάει από το μυαλό μας είναι το τι θα κάνουμε με τα μελομακάρονα που μπορεί να περισσέψουν, σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί! Το cheesecake με βάση το μελομακάρονο σε γυάλινα βαζάκια είναι η πιο γευστική ιδέα για το γιορτινό τραπέζι ή και για μετά από αυτό, ως συνοδευτικό με τον καφέ. Ας μπούμε κατευθείαν στο… γλυκό:

Τι θα χρειαστούμε για 5 ατομικές μερίδες:

250-300 γρ. μελομακάρονα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

400 γρ. τυρί κρέμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη

κανέλα

1 γεμάτο σφηνάκι μαύρο ρούμι

Καρύδια χοντροκομμένα

Μέλι


Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αποστειρώσει καλά τα γυάλινα βαζάκια μας. Χτυπάμε τα μελομακάρονα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Μοιράζουμε τα τριμμένα μελομακάρονα στα γυάλινα βαζάκια μας. Για να φτιάξουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μοιράζουμε την κρέμα στα βάζα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουταλάκι. Αποθηκεύουμε τα γυάλινα βαζάκια στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια, κανέλα, προσθέτουμε λίγο μέλι και είναι έτοιμα τα ατομικά cheesecake μας σε γυάλινα βάζα.

Γιατί είναι σκουρόχρωμα τα γυάλινα μπουκάλια μπύρας;

Μπορεί η μπύρα καταλαμβάνει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών, αλλά μόνο λίγοι γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο πράσινο και το κεχριμπαρί χρώμα της γυάλινης φιάλης της.

Ποιοι είναι οι εχθροί της μπύρας;

Περισσότερο γνωστοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση και τη φρεσκάδα της μπύρας. Oι πιο σημαντικοί είναι ο χρόνος, η θερμοκρασία, ο ήλιος και η οξείδωση. Εάν παρασκευάζουμε τη δική μας craft μπύρα, τότε ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι το κλειδί για να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα της. Εάν πάλι θέλουμε απλώς να απολαύσουμε τη γεύση της, πρέπει να γνωρίζουμε πως να την προστατεύσουμε από τους εχθρούς της.

Πράσινη, κεχριμπαρί ή διάφανη γυάλινη φιάλη;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μπύρα εμφιαλώνεται σε διάφανα, πράσινα ή κεχριμπαρί γυάλινα μπουκάλια. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το ηλιακό φως είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της μπύρας. Για να εμποδίσουν την αλλοίωση της γεύσης, οι ζυθοποιοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν γυάλινες φιάλες που φέρουν μία προστατευτική επίστρωση για την υπεριώδη ακτινοβολία. Η χρήση της διάφανης φιάλης εξυπηρετεί σκοπούς μάρκετινγκ. Ο καταναλωτής μπορεί να δει το εσωτερικό της συσκευασίας και να ελέγξει το χρώμα και την υφή του προϊόντος που θα αγοράσει.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το σκουρόχρωμο γυαλί;

Τον 19o αιώνα η μπύρα εμφιαλωνόταν αποκλειστικά σε διάφανες γυάλινες φιάλες, κάτι το οποίο αποδείχθηκε πως δεν ήταν καλύτερη επιλογή. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι υπεριώδεις ακτίνες επηρέαζαν τον λυκίσκο και αλλοίωναν τη γεύση της. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δημιουργήθηκαν τα σκουρόχρωμα μπουκάλια μπύρας, για να προστατευτεί το περιεχόμενο από το επιβλαβές ηλιακό φως. Αρχικά, μέχρι τη δεκαετία του 1930, η επικρατέστερη γυάλινη φιάλη μπύρας ήταν η πράσινη. Η δημοτικότητά της όμως άρχισε να πέφτει, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι κεχριμπαρί φιάλες διατηρούν πολύ καλύτερα τη φρεσκάδα της μπύρας.

Πως πήραν το πράσινο φως;

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε έλλειψη στις κεχριμπαρί φιάλες. Κι επειδή την εποχή εκείνη οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί πουλούσαν τα προϊόντα τους σε υψηλές τιμές, η πράσινη γυάλινη φιάλη και η μπύρα που περιείχε έγιναν συνώνυμες της υψηλής ποιότητας. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα τις πράσινες γυάλινες φιάλες για να αναδείξουν το προϊόν τους στην αγορά. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις χρωμάτων η γευστική εμπειρία του καταναλωτή είναι η καλύτερη δυνατή. Κι αυτό συμβαίνει γιατί, ανεξάρτητα από το χρώμα της φιάλης, οι προμηθευτές γυάλινης συσκευασίας μπορούν να εφαρμόσουν στο γυαλί μία προστατευτική επίστρωση για να κρατά έξω τους εχθρούς και μέσα τη γεύση, τη φρεσκάδα και τη δροσιά της μπύρας.

Πηγή: brewie.org

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι όλοι τρώμε πλαστικό

Σύμφωνα με μία νέα διεθνή έρευνα που διεξήχθη σε 8 χώρες από το ιατρικό πανεπιστήμιο της Βιέννης, βρέθηκαν για πρώτη φορά μικροπλαστικά στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως η συσκευασία αποτελεί μέρος της διατροφής μας.

Τα ευρήματα
αποτελούν ένα ανησυχητικό σημάδι για την εισχώρηση του πλαστικού στην τροφική αλυσίδα. Στην έρευνα συμμετείχαν χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ολλανδία, Βρετανία, Αυστρία, Πολωνία, Φινλανδία), η Ιαπωνία και η Ρωσία. Στην παρουσίαση των ευρημάτων, που πραγματοποιήθηκε στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Γαστρεντερολογίας στη Βιέννη, και στις 8 χώρες βρέθηκαν μικροπλαστικά στα δείγματα ανθρώπινων κοπράνων. Εντοπίστηκαν 9 στα 10 διαφορετικά πλαστικά, με πιο κοινά το πολυπροπυλένιο (PP) και το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET).

Μικρά κομμάτια πλαστικού
είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται διασκορπισμένα στο πεπτικό μας σύστημα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη του είδους της και επιβεβαιώνει αυτό που υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό: Τα πλαστικά φτάνουν στο ανθρώπινο έντερο. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το τι σημαίνει αυτό για εμάς και για τους ασθενείς που πάσχουν από γαστρεντερικές παθήσειςδήλωσε ο Philipp Schwabl, επικεφαλής της μελέτης και ερευνητής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Κοινώς τα μικροπλαστικά
είναι μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού, μικρότερα από 5 χιλιοστά. Βρίσκονται σε προϊόντα, συσκευασίες προϊόντων ή διασπώνται από μεγάλα κομμάτια πλαστικού, όπως αυτά που καταλήγουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Ένα από τα προϊόντα που ερχόμαστε συχνά σε επαφή και περιέχει μικροπλαστικά είναι το πλαστικό μπουκάλι νερού.

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα
μόλυνσης όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και του ανθρώπινου οργανισμού από το πλαστικό, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψήφιση ενός νέου νόμου για τη βελτίωση του πόσιμου νερού βρύσης. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τον περιορισμό των ανώτατων ορίων συγκεκριμένων ρύπων, όπως είναι ο μόλυβδος, και των βλαβερών βακτηρίων. Ακόμη, καθιερώνει την παρακολούθηση των επιπέδων μικροπλαστικών, η αύξηση των οποίων προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Το καλύτερο για την υγεία μας
και το περιβάλλον είναι η κατανάλωση φιλτραρισμένου νερού βρύσης ή η κατανάλωση νερού από γυάλινα μπουκάλια. Το γυαλί είναι απόλυτα αδρανές και δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο. Για 100% καθαρό νερό μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε τα άδεια γυάλινα μπουκάλια μας, γεμίζοντάς τα με φιλτραρισμένο νερό βρύσης αμέτρητες φορές, χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του. Για την προστασία της υγείας μας πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο το περιεχόμενο που μετράει, αλλά και η ποιότητα της συσκευασίας.

Πηγές: europarl.europa.eu, ec.europa.eu, time.com, livescience.com

Συνταγή: Γλυκό κουταλιού κυδώνι σε γυάλινα βάζα

Tώρα που είναι η εποχή τους και τα κυδώνια είναι φρέσκα κι άφθονα, έφτασε η ώρα να ετοιμάσουμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό σε γυάλινα βάζα. Το «χρυσό μήλο» της Αρχαίας Ελλάδας δεν είναι μόνο ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά του κουταλιού αλλά και σύμμαχος της υγείας μας. Πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C και πεκτίνη τα κυδώνια βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, τονώνουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης και σακχάρου στο αίμα. Με την τραγανή υφή, την ξεχωριστή γεύση και την ολοζώντανη μυρωδιά, το γλυκό κυδώνι δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Τι θα χρειαστούμε:

2 κιλά ώριμα κυδώνια

χυμό λεμονιού

1 κιλό ζάχαρη

300ml νερό

1 ξυλάκι κανέλας

φύλλα αρμπαρόριζας

γυάλινα βάζα και μεταλλικά καπάκια

Εκτέλεση:

Προτού ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής, βεβαιωνόμαστε ότι τα γυάλινα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σωστά αποστειρωμένα. Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα ξεφλουδίζουμε. Ραντίζουμε αυτά που έχουμε ξεφλουδίσει με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει η σάρκα τους. Τα κόβουμε στα οχτώ και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τον σκληρό πυρήνα τους. Τα κουκούτσια του κυδωνιού περιέχουν υψηλές ποσότητες πηκτίνης και βοηθούν να δέσει το σιρόπι. Γι’ αυτό τα μαζεύουμε και τα τυλίγουμε σε ένα τουλπάνι. Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρότερες φέτες και έπειτα σε λεπτά μπαστουνάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι της κανέλας και βράζουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμένα κυδώνια και το τουλπάνι με τα κουκούτσια και αφήνουμε να πάρουν βράση. Μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε το γλυκό στα γυάλινα βάζα και βάζουμε στο καθένα από 1-2 φύλλα αρμπαρόριζας.

Extra tip: Για να δούμε εάν έχει δέσει το σιρόπι, μόλις τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, το δοκιμάζουμε. Βγάζουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι του καφέ. Το αφήνουμε για 1 λεπτό στο ψυγείο και περνάμε από μέσα το κουταλάκι. Εάν δημιουργηθεί μια γραμμή που κλείνει αργά, τότε είναι έτοιμο. Εάν η γραμμή κλείνει γρήγορα, τότε χρειάζεται κι άλλο βράσιμο πριν μοιράσουμε το γλυκό μας στα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Συνταγή: Λαχανικά τουρσί σε γυάλινο βάζο

Ακόμη κι αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ το δικό σας τουρσί λαχανικών, τώρα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το δοκιμάσετε! Ένα τέλειο σπιτικό τουρσί με ανάμεικτα λαχανικά σε βάζο είναι ο καλύτερος συνοδευτικός μεζές για την παρέα και δένει υπέροχα με τις σαλάτες. Η διαδικασία είναι απλή και η νοστιμιά μοναδική.

Τι θα χρειαστούμε:

750 γρ. νερό

750 γρ. ξίδι

50 γρ. αλάτι

200 γρ. ζάχαρη

4 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι

κύμινο, κόκκους πιπέρι, δάφνη, τζίντζερ

Λαχανικά εποχής της επιλογής μας

Αποστειρωμένα γυάλινα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια τους

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αποστειρώσει καλά τα γυάλινα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε το τουρσί μας. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το αλατισμένο νερό με το ξύδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη. Προσθέτουμε στο βάζο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το πιπέρι, τη δάφνη και το τζίντζερ. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο βάζο. Προσθέτουμε το νερό, γεμίζοντας το βάζο, και ρίχνουμε λίγο λάδι. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τέλος, το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 μέρες για να πάρουν γεύση τα λαχανικά μας και είναι έτοιμο.

Πηγή: thekitchn.com

Ποια είναι η ιδανική γυάλινη συσκευασία για το λάδι σας;

Προτού ξεκινήσετε τη συγκομιδή της ελιάς, θα πρέπει να έχετε ήδη αποφασίσει ποια γυάλινη συσκευασία είναι η κατάλληλη για να συνοδέψει και να αναδείξει το προϊόν σας στην αγορά.

Ξεκινήστε

με τη μελέτη των προϊόντων που ήδη έχουν κατακτήσει μία θέση στα ράφια της αγοράς. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει κάποια προϊόντα να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα; Ρωτήστε ποια προϊόντα αγοράζονται αμέσως και γιατί. Οι απαντήσεις που θα συγκεντρώσετε μπορεί και να σας ξαφνιάσουν! Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές, η ελκυστική εμφάνιση του προϊόντος, ο σχεδιασμός της γυάλινης συσκευασίας, το σχήμα και το χρώμα της είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και κερδίζουν τους καταναλωτές.

Το μέγεθος

είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για το λανσάρισμα του προϊόντος σας. Τι μέγεθος θα έχει η γυάλινη συσκευασία σας; Θα είναι 100ml, 250ml, 500ml ή 750ml; Βέβαια, η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους εξαρτάται από την παραγωγή σας και από το εάν το προϊόν σας θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην αγορά. Εάν για παράδειγμα κυκλοφορούν ήδη τα αρωματικά ελαιόλαδά σας και λανσάρετε για πρώτη φορά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μικρότερες γυάλινες φιάλες ως δείγματα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να κάνετε γνωστή τη νέα σειρά των προϊόντων σας στους καταναλωτές, δίνοντάς τους μία γεύση, και θα πάρετε ένα feedback σχετικά με το πως βλέπουν το νέο σας προϊόν. Τι πιο πρακτικό; Ωστόσο, η τελική επιλογή θα πρέπει να βασίζεται στην πιο συμφέρουσα και κερδοφόρα -για το brand- λύση.

Το σχήμα

δεν είναι ένα απλό θέμα προτίμησης. Το σχήμα της γυάλινης συσκευασίας είναι εξίσου σημαντικό με το μέγεθος. Προτού καταλήξετε στο σχήμα, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο εύκολη είναι εφαρμογή της ετικέτας. Είναι εμφανής και από τις δύο πλευρές του ραφιού; Μπορεί ο καταναλωτής να την αναγνωρίσει; Μήπως η φιάλη είναι υπερβολικά ψηλή για να χωρέσει στο ράφι ή στο ντουλάπι της κουζίνας; Είναι σταθερή; Σε γενικές γραμμές, το σχήμα θα πρέπει να αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας, να ταιριάζει με το προϊόν, να το διαφοροποιεί από τα προϊόντα των ανταγωνιστών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι πρακτικό για εύκολη μεταφορά και λειτουργικό για την αναγνωρισιμότητα του brand.

Το χρώμα

κρύβει περισσότερα μυστικά από όσα γνωρίζετε. Μπορεί η διάφανη γυάλινη συσκευασία να αναδεικνύει το χρώμα και τη φρεσκάδα του προϊόντος, αλλά η διαδεδομένη σκουρόχρωμη συσκευασία εξυπηρετεί περισσότερο πρακτικούς σκοπούς. Ο κυριότερος είναι η προστασία του ελαιόλαδου από την έκθεση στο ηλιακό φως. Η σκουρόχρωμη γυάλινη συσκευασία εγγυάται πως η αυθεντική γεύση και ο μοναδικός χαρακτήρας του προϊόντος σας θα παραμείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Το κεχριμπαρί και το σκούρο πράσινο είναι πάντοτε οι προτιμότερες επιλογές για τη συσκευασία του ελαιόλαδου, συγκριτικά με τις διάφανες γυάλινες συσκευασίες. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν προσφέρουν μόνο προστασία, αλλά και μία αίσθηση ποιότητας. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καταναλωτές, βρείτε χώρο στην ετικέτα και δικαιολογήστε το χρώμα της συσκευασίας σας. Εξηγείστε γιατί διαλέξατε το σκούρο πράσινο χρώμα έναντι του διάφανου. Αναφέρετε περιληπτικά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η επιλογή στο τελικό προϊόν που επρόκειτο να καταναλώσουν.

Πηγή: oliveoilsource.com






DIY: 2+1 καλοκαιρινές ιδέες για να διακοσμήσετε τα γυάλινα βάζα σας

Μπορεί ο Αύγουστος σιγά-σιγά να αποχωρεί αλλά στην καρδιά μας είναι ακόμη καλοκαίρι. Γι’ αυτό βρήκαμε 2+1 ιδέες για να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τα άδεια γυάλινα βάζα μας και να κρατήσουμε τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στο σπίτι μας.

Θαλασσί κοχύλια

Εάν έχετε ήδη μαζέψει κοχύλια από τη θάλασσα, τότε αυτή είναι η ιδέα που ψάχνατε για να τα μεταμορφώσετε σε ένα όμορφο διακοσμητικό χώρου. Τα θαλασσί κοχύλια δεν τα βρίσκει εύκολα κανείς, αλλά σίγουρα έχετε τα λευκά που μπορείτε να βάψετε και να αλλάξετε το χρώμα τους! Ξεκινήστε με το σπάσιμο των κοχυλιών σε μικρά κομμάτια, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα και ένα σφυράκι. Κολλήστε τα κομμάτια πάνω στο άδειο γυάλινο βάζο σας, δημιουργώντας ένα όμορφο παζλ. Μπορείτε να βάλετε μέσα στο γυάλινο βάζο κεράκια, άμμο ή λουλούδια και να διακοσμήσετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας.

Πρωτότυπες κορνίζες

Δε χρειάζεται να αγοράσετε κορνίζες για να βάλετε μέσα τις φωτογραφίες με τους αγαπημένους σας. Τώρα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πρωτότυπη κορνίζα ανέξοδα, χρησιμοποιώντας τα άδεια γυάλινα βάζα σας. Πρώτα, εκτυπώστε τις φωτογραφίες που αποθανατίσατε στο κατάλληλο μέγεθος για να χωρέσουν μέσα στα γυάλινα βάζα. Έπειτα, τοποθετήστε τις με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται σωστά από την εξωτερική πλευρά του γυάλινου βάζου, προσθέστε άμμο ή κοχύλια και… voila! Μόλις ομορφύνατε το χώρο σας σε χρόνο dt με τις καλοκαιρινές στιγμές που θέλετε να μείνουν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Extra tip: Μπορείτε να απογειώσετε την ιδέα, χρησιμοποιώντας άδειες γυάλινες συσκευασίες διαφορετικού μεγέθους, όπως μικρά γυάλινα βαζάκια και γυάλινα μπουκάλια τροφίμων

Πολύχρωμο μωσαϊκό

Για αυτή την ιδέα θα χρειαστούμε γυάλινα βότσαλα, τα οποία μπορεί να έχετε μαζέψει από την παραλία αφού εκεί υπάρχουν αρκετά, κόλλα, άργιλο και μπόλικο μεράκι. Εάν πάλι δεν έχετε εύκαιρα γυάλινα βότσαλα στο σπίτι σας, δεν πειράζει, μπορείτε ακόμη να τα βρείτε σε καταστήματα εμπορίου. Αρχικά, κολλήστε τα βότσαλα στο βαζάκι, αφήνοντας κενά μεταξύ τους που δημιουργούν ένα παζλ. Γεμίστε τα κενά με άργιλο και περάστε από πάνω κόλλα, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά. Αφήστε το να στεγνώσει και είναι έτοιμο! Ένα άκρως καλοκαιρινό μωσαϊκό διακοσμεί πλέον το τραπέζι, την κουζίνα ή και το μπαλκόνι σας.

Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γυάλινο βάζο με το πολύχρωμο μωσαϊκό που φτιάξατε ως βάση για κεράκια ρεσό

Πηγές: thecountrychiccottage.net, apumpkinandaprincess.com, simplifyingmomlife.com

Επιλέγεις γυαλί; Επιλέγεις καθαρές θάλασσες και ωκεανούς!

Γνώριζες ότι σήμερα επιπλέουν 1,8 τρισεκατομμύρια τεμάχια πλαστικού σε μια περιοχή του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού, γνωστή ως ‘’Great Pacific Garbage Patch’’; Η χρήση γυάλινων συσκευασιών για τρόφιμα και ποτά, η επαναχρησιμοποίησή τους και η αποθήκευση στο σπίτι βοηθούν στη μείωση των 8-12 τόνων πλαστικού που καταλήγουν στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Γιατί λέμε όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές;

Aν και η χώρα μας δεν περιβάλλεται από ωκεανούς, είναι στενά συνδεδεμένη με τις θάλασσες και τη θαλάσσια ζωή. Κάθε χρόνο τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα. Πως θα σας φαινόταν η σκέψη εάν η Μεσόγειος μέχρι το 2050 είχε περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια; Κι όμως, αυτή η σκέψη δεν είναι τόσο μακρινή, εάν αναλογιστούμε ότι κάθε χρόνο οι αριθμοί των απορριμμάτων στις θάλασσες αυξάνονται ραγδαία.

Μερικά στοιχεία

Περίπου το 70% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι φτιαγμένα από πλαστικό και οι μη βιοδιασπώμενες ουσίες που περιέχουν μπορεί να είναι καταστροφικές για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Ακόμη, τα χαρακτηριστικά των πλαστικών που τα καθιστούν ελαφριά στη χρήση, αποτελούν πρόκληση για το περιβάλλον όταν δεν ανακυκλώνονται σωστά. Οι άνεμοι και τα θαλάσσια ρεύματα μπορούν εύκολα να διασκορπίσουν τα πλαστικά λόγω της ελαφριάς φύσης τους. Έτσι, επιπλέουν στην επιφάνεια ή αιωρούνται κάτω από το νερό, καθώς χρειάζονται 400 – 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν. Αντιθέτως, το γυαλί φτιαγμένο από άμμο, μαρμαρόσκονη, ανθρακική σόδα και ανακυκλωμένο γυαλί προστατεύει φυσικά, δεν είναι τοξικό και δεν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της θάλασσας και των ωκεανών.

Γιατί λέμε ναι στο γυαλί;

Η μόλυνση των θαλασσών και των ωκεανών δεν απειλεί μόνο τα θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα αλλά μπορεί να επηρεάσει την υγεία και τον τρόπο ζωής μας! Η κατάποση κομματιών πλαστικού από ψάρια και θαλασσινά είναι πλέον δεδομένη. Τα υπολείμματα πλαστικού που παραμένουν στο στομάχι και στους ιστούς των ψαριών μπορούν να προξενήσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, αφού καταλήγουν στο τραπέζι μας. Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για το γυαλί. Η γυάλινη συσκευασία παραμένει αμετάβλητη στο περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν σπάσει ή ραγίσει, το γυαλί τελικά γίνεται άμμος ενώ στα υδάτινα περιβάλλοντα βυθίζεται και δεν καταναλώνεται από τα ψάρια ως τροφή.

Χωρίς δεύτερη σκέψη

Οι φυσικές πρώτες ύλες της γυάλινης συσκευασίας την καθιστούν απόλυτα ασφαλή, όχι μόνο για τις θάλασσες και τους ωκεανούς αλλά και για την ανθρώπινη υγεία. Το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο, απόλυτα αδρανές και δεν διαρρέει χημικές ουσίες στα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουμε. Σε αντίθεση με άλλες συσκευασίες, το γυαλί είναι το μοναδικό υλικό που δεν περιέχει καμία χημική επένδυση που μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του περιεχομένου και την υγεία των καταναλωτών.

Πηγές: upgradetoglass.com, ecowatch.com, europa.eu

Σελίδα 1 από 12       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα: