{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Υγιεινή σπιτική μαρμελάδα φράουλα με σπόρους chia σε γυάλινο βάζο

Σας αρέσουν οι φράουλες και ψάχνετε μια εναλλακτική από την τυποποιημένη μαρμελάδα που βρίσκει κανείς στα καταστήματα; Τότε, μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή είναι η σπιτική μαρμελάδα φράουλα με σπόρους chia. Χρησιμοποιώντας φρέσκα και υγιεινά υλικά, θα φτιάξετε σε χρόνο μηδέν τη δική σας φυσική μαρμελάδα με τέλεια υφή και γεύση στο γυάλινο βάζο, την οποία μπορείτε να απλώσετε στη φρυγανιά, να ανακατέψετε με γιαούρτι ή ακόμη και να τη ρίξετε ως topping στο αγαπημένο σας παγωτό.



Μπορεί να σας εκπλήξει το πόσο γρήγορα θα δέσει αυτή η μαρμελάδα, καθώς δε θα χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον πηκτίνη. Οι σπόροι chia θα βοηθήσουν να πήξει εύκολα και γρήγορα. Εκτός από το ότι έχουν φυσική πηκτίνη, οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, ωμέγα 3, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο.



Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:



- 1 φλιτζάνι κομμένες φρέσκες φράουλες

- 1 κ.σ. σπόρους chia

- ½ κ.γ. χυμό λεμονιού

- 1 κ.σ. μέλι

- Αποστειρωμένο γυάλινο βάζο



Προτού ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποστειρώσει σωστά το γυάλινο βάζο σας. Σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τις φράουλες στο κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να λιώσετε τις φράουλες και να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα. Προσθέστε τους σπόρους chia και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Μπορείτε να δοκιμάσετε το μείγμα για να δείτε πόσο γλυκό είναι. Αν δεν είναι τόσο γλυκό όσο θέλετε, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε. Ωστόσο, αν οι φράουλες είναι ήδη γλυκές, ενδεχομένως να μη χρειαστεί να προσθέσετε καθόλου μέλι. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει και να πήξει για 5 έως 10 λεπτά. Μπορείτε να το απολαύσετε αμέσως ή να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς πριν το ρίξετε μέσα στο γυάλινο βάζο και το σφραγίσετε με το μεταλλικό καπάκι του. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι 10 – 15 λεπτά, ενώ εφόσον έχει δέσει η μαρμελάδα σας μπορείτε να τη διατηρήσετε για μία εβδομάδα μέσα στο ψυγείο σφραγισμένη μέσα στο γυάλινο βάζο. Δεδομένου ότι δεν περιέχει συντηρητικά και δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία, πρέπει να διατηρείται κρύα στο ψυγείο.



Πηγές: thebusybaker.ca, eatingbirdfood.com