{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Τα κόκκινα smoothies του καλοκαιριού

Δροσερά και χορταστικά, τα smoothies είναι η εύκολη και υγιεινή λύση για να καταπολεμήσουμε τη ζέστη και την υγρασία του καλοκαιριού ενώ προσφέρουμε στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ενέργεια . Όταν λοιπόν η θερμοκρασία ανεβαίνει, εμείς βάζουμε μπρος το μπλέντερ και απολαμβάνουμε τα πιο φρέσκα κόκκινα φρούτα της εποχής.

Με φράουλες

Χωρίς λιπαρά και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, οι φράουλες τώρα που είναι ζουμερές και τραγανές αποτελούν ένα από τα πιο βασικά συστατικά για νόστιμα smoothies. Γι΄αυτό, επιλέγουμε τις καλύτερες και τις συνδυάζουμε με κομματάκια μπανάνας, γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Υλικά (2 μερίδες): 2 φλ. φρέσκιες φράουλες, 1 μπανάνα σε κομμάτια, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, ½ φλ. χυμός πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη)

Extra γεύση και ενέργεια: σπόροι τσία, σπανάκι, ξηροί καρποί όπως φιστίκια, αμύγδαλα ή κάσιους

Με καρπούζι

Αντιπροσωπεύει το καλοκαίρι και είναι φυσικά ένα από τα αγαπημένα φρούτα της λίστας. Για πρωινό ή on-the-go στην παραλία το smoothie καρπούζι είναι η ιδανική λύση για την ενυδάτωση του οργανισμού χωρίς τύψεις. Με λίγες θερμίδες και πολύ φρουτένια γεύση, συνδυάζεται υπέροχα με μάνγκο, λάιμ και μέλι.

Υλικά (2 μερίδες): 4 φλ. κομμάτια καρπουζιού χωρίς κουκούτσια, 2 φλ. κομμάτια μάνγκο, χυμός από 1 μέτριο λάιμ, 1 κ.σ. μέλι

Extra tip: Εάν θέλετε ένα κρεμώδες smoothie μπορείτε να προσθέσετε αβοκάντο. Αφού το καθαρίσετε και αφαιρέσετε το κουκούτσι, βάλτε το στο μπλέντερ και θα γίνει μία υπέροχη κρέμα. Η ήπια γεύση του αναμιγνύεται εύκολα με όλα τα φρούτα.

Με κεράσια

Τελευταίο και μη εξαιρετέο είναι το smoothie με κεράσια. Μπορεί το μικρό τους μέγεθος να μας ξεγελά, αλλά έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Πλούσια σε βιταμίνες A, B και C δρουν αποτοξινωτικά και έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών. Το ζωηρό κατακόκκινο χρώμα και η δροσερή τους γεύση σε συνδυασμό με ένα μικρό παντζάρι, λίγο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ένα νεκταρίνι ή ροδάκινο κάνει τη διαφορά και ξεδιψά τον οργανισμό οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα.

Υλικά (2 μερίδες): 1 φλ. φρέσκα ψιλοκομμένα κεράσια, 1 μικρό παντζάρι, ½ φλ. χυμός πορτοκάλι, 1 νεκταρίνι ή ροδάκινο, ¼ φλ. νερό

Extra tip: Για να αποκτήσει το smoothie σας ανάλαφρη υφή και να γίνει πολύ δροσερό, πριν ξεκινήσετε τη συνταγή κρατήστε για περίπου 20 λεπτά τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε στην κατάψυξη.

Η διαδικασία παραγωγής των smoothies είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε σε γυάλινο βάζο με χοντρό καλαμάκι, προσθέτουμε παγάκια και απολαμβάνουμε!

Πηγές: shape.com, shoothecook.com, vitamix.com, geniuskitchen.com