{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σπιτική μαρμελάδα ρόδι σε γυάλινο βάζο

Σύμβολο καλοτυχίας και υπερτροφή με εξαιρετικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, το ρόδι έχει την τιμητική του κάθε Πρωτοχρονιά. Το έθιμο με το σπάσιμο του ροδιού μας βοηθά να υποδεχτούμε το νέο έτος με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια, μας αρέσει ακόμα περισσότερο να το απολαμβάνουμε σε αντιοξειδωτικά κοκτέιλ από χυμούς φρούτων, σε πράσινες σαλάτες ως dressing αλλά και σε μαρμελάδα. Η γλυκόξινη γεύση της μαρμελάδας ρόδι θα δώσει στο πρωινό σας την απαραίτητη πινελιά για το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας.

Τι θα χρειαστείτε:

5 φλ. φρέσκο χυμό ρόδι

2 ρόδια κόκκινα καθαρισμένα

2 μήλα ψιλοκομμένα

3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμό από μισό λεμόνι

3 γυάλινα βαζάκια των 250ml με μεταλλικό καπάκι (αποστειρωμένα και ζεστά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μήλα σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε τον χυμό ρόδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15΄ και να πυκνώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα ρόδια (προαιρετικά 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι) και το λεμόνι και βράζουμε για 5΄ακόμα. Όσο η μαρμελάδα μας είναι ακόμη καυτή, γεμίζουμε με το μείγμα τα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα μέχρι το χείλος και τα σφραγίζουμε με το καπάκι τους.

Στρώνουμε ένα πανί στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα μέσα στην κατσαρόλα, με το καπάκι να ακουμπά στον πάτο της. Γεμίζουμε με καυτό νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα γυάλινα βάζα. Από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, βράζουμε τη μαρμελάδα ρόδι μέσα στα βάζα, για 10΄ σε μέτρια φωτιά. Με προσοχή αφαιρούμε τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας αναποδογυρισμένα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Διατηρούμε τη μαρμελάδα ρόδι σε δροσερό σημείο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Από την ώρα που ανοίγουμε ένα γυάλινο βάζο με μαρμελάδα, τη διατηρούμε στο ψυγείο. Η μαρμελάδα ρόδι διατηρείται για αρκετούς μήνες σε δροσερό σημείο, αν παραμείνει κλειστή στο βάζο της.