{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Ροζέ κρασί: 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το απόλυτο οινικό trend

Με χρώμα που ποικίλλει από απαλό ροζ, σομόν μέχρι και βαθύ βυσσινί ή σχεδόν κόκκινο, τα ροζέ κρασιά συνοδεύουν γευστικά όλες τις κουζίνες του κόσμου. Σερβίρονται δροσερά, είναι ελαφριά και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως το απόλυτο κρασί των ζεστών ημερών όλου του χρόνου. Γιατί όμως ξεχωρίζουν; Από την ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής μέχρι και τις ασυνήθιστες γυάλινες φιάλες, τα ροζέ κρασιά αφήνουν το δικό τους στίγμα στον οινικό χάρτη.

Πώς παρασκευάζονται;

Η διαδικασία οινοποίησης είναι παρόμοια με εκείνη του ερυθρού οίνου. Για να φτιαχτεί το ροζέ κρασί χρειάζονται ερυθρά σταφύλια. Οι φλούδες των σταφυλιών μπορεί να μείνουν από λίγες μέχρι και 24 ώρες σε επαφή με τον μούστο και αυτός ο χρόνος παραμονής, μαζί με την ποικιλία, είναι που καθορίζει την απόχρωση του ροζέ χρώματος στο κρασί. Η παραγωγή τους γίνεται με τρεις τρόπους: ανάμιξης, εκχύλισης ή με την μέθοδο Saignée.

Πότε θα τα απολαύσετε

Με γεύση γλυκιά και δροσερή, τα ροζέ είναι ευέλικτοι σύντροφοι. Ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις και καταναλώνονται όλο τον χρόνο. Μία γυάλινη φιάλη ροζέ συνοδεύει μοναδικά πιάτα λαδερά με σάλτσες από φρέσκια ντομάτα, αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά ή ψητά κρέατα. Σερβίρεται δροσερή και όχι παγωμένη, ενώ συνδυάζει γοητευτικά το ιδιαίτερο χρώμα με την αναζωογονητική φρεσκάδα.

Γιατί συσκευάζονται σε γυάλινες φιάλες;

Πέρα από την ξεχωριστή επίγευση, τους συνδυασμούς ποικιλιών και το φρουτώδες άρωμα, η εντυπωσιακή γυάλινη φιάλη κάνει το ροζέ κρασί να διαφέρει. Το σχήμα, η ποιότητα και οι μοναδικές ιδιότητές του γυαλιού αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ροζέ. Η γυάλινη φιάλη προσφέρει φυσική προστασία ενώ ενισχύει την εμφάνιση και τη γεύση του κρασιού. Και αυτό γιατί το γυαλί είναι αδρανές και άοσμο, δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο και διατηρεί αναλλοίωτη την πραγματική γεύση όχι μόνο του κρασιού, αλλά και κάθε ετικέτας τροφίμων και ποτών.

Πηγές: winefolly.com, winemakermag.com, realsimple.com