{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σελίδα 1 από 17       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα:
Καλά Χριστούγεννα!

Η αποθήκη και τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά από 27 έως 31 Δεκεμβρίου.
Η ομάδα της Euroglass ε'υχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά!


Υ.Γ. Ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε τις άδεις γυάλινες φιάλες κρασιού και τους φελλούς τους φτιάχνοντας πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά για το σπίτι. Διαβάστε πώς>>2+1 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φελλούς και φιάλες κρασιού

Ποιος είπε ότι για να μπείτε πραγματικά στο κλίμα των Χριστουγέννων και να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας χρειάζεται μια περιουσία; Μιας και οι γιορτές πλησιάζουν και περνάμε τα κρύα απογεύματα του χειμώνα στο σπίτι, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας ευχάριστα και δημιουργικά με τρία εύκολα DIY projects.


Δείτε τις παρακάτω ιδέες και επαναχρησιμοποιήστε τις άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού και τους φελλούς τους φτιάχνοντας πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά για το σπίτι.


Στολίδι από φελλούς

Ανοίξατε τη φιάλη για να απολαύσετε το αγαπημένο σας κρασί; Κρατήστε τον φελλό και μετατρέψτε τον σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Τι θα χρειαστείτε:


-3-4 φελλούς από κρασί

-Οδοντωτό μαχαίρι

-Πιστόλι θερμοκόλλησης & κόλλα

-Σπάγκο ή κορδέλα

-Χρώμα χειροτεχνίας

-Γκλίτερ


Χρησιμοποιήστε το οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε τους φελλούς στη μέση. Κολλήστε τους σε σχήμα πυραμίδας, 1, 2, 3 ή 4 φελλοί σε κάθε επίπεδο. Δε χρειάζεται να βάλετε πολλή κόλλα, αλλά αρκετή για να βεβαιωθείτε ότι οι φελλοί θα κολλήσουν μεταξύ τους. Για τη «βάση» του δέντρου σας τοποθετήστε έναν ολόκληρο φελλό. Όταν στεγνώσει η κόλλα, βάψτε τους φελλούς πράσινους. Μπορείτε να τους βάψετε προτού ξεκινήσετε να τους κόβετε στη μέση. Όταν το χρώμα στεγνώνει, απλώστε το γκλίτερ της επιλογής σας επάνω στους φελλούς. Το μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι έτοιμο κι αν θέλετε να το κρεμάσετε, στερεώστε με κόλλα στο πίσω μέρος του μία κορδέλα ή έναν σπάγκο.


Διακοσμημένες φιάλες κρασιού


Φέτος, φέρνουμε τα Χριστούγεννα νωρίτερα στο σπίτι μας μετατρέποντας τις άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού σε γιορτινά διακοσμητικά που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με λίγα μόνο υλικά.


Τι θα χρειαστείτε:


-Άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού

-Σπρέι βαφής

-Ακρυλικό χρώμα της επιλογής σας

-Μικρά λουλούδια ή διακοσμητικά φυτά

-Κορδέλες

-Γκλίτερ


Καθαρίστε και στεγνώστε τις άδειες γυάλινες φιάλες. Στη συνέχεια, αρχίστε να τις ψεκάζετε με το σπρέι βαφής στο χρώμα της επιλογής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει 2-3 στρώσεις χρώματος σε κάθε φιάλη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακρυλικό χρώμα που σας αρέσει για να σχεδιάσετε μεμονωμένα γράμματα σε κάθε μία φιάλη. Αυτά τα γράμματα θα σχηματίζουν μία λέξη όταν οι φιάλες στέκονται η μία δίπλα στην άλλη. Εμπνευστείτε από τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων για να βρείτε τη λέξη που θέλετε να σχηματίσετε. Καθώς το χρώμα στις γυάλινες φιάλες στεγνώνει, προσθέστε το γκλίτερ και τα λουλουδάκια ή άλλα διακοσμητικά φυτά πάνω στα μπουκάλια.


Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φελλούς


Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε το δικό σας μίνι, και χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Τώρα είναι η ώρα! Γι’ αυτό το DIY δε χρειάζεται να έχετε αποθηκευμένους όλους τους φελλούς από πριν αλλά μπορείτε να αγοράσετε κάποιους έξτρα από το εμπόριο.


Τι θα χρειαστείτε:


-150+ φελλούς

-2 χάρτινους κώνους παπιέ μασέ σε δύο μεγέθη (μεγάλος και μεσαίος)

-Πιστόλι θερμοκόλλησης

-Καλώδιο με φωτάκια που λειτουργούν με μπαταρία

-Κορδέλα


Ξεκινήστε το project με το μεγαλύτερο χάρτινο χωνάκι, κολλώντας τους φελλούς κάθετα στο εξωτερικό του. Αφήστε λίγο κενό ανάμεσα στους φελλούς. Βεβαιωθείτε ότι η τελευταία σειρά δε βγαίνει έξω από τον κώνο γιατί έπειτα θα σηκωθεί ο κώνος και θα πρέπει να «πατάει» στην επιφάνεια. Μη προσθέσετε φελλούς στην κορυφή του μεγαλύτερου κώνου. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τον μεσαίο κώνο. Όταν η κόλλα στεγνώσει, τοποθετείστε τον μεσαίο επάνω στον μεγαλύτερο κώνο και στερεώστε καλά με έξτρα κόλλα. Περάστε τα φώτα στα κενά που αφήσατε ανάμεσα στους φελλούς ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Έτσι, θα μπορέσετε να κρύψετε την μπαταρία κάτω από τον κώνο. Τέλος, ολοκληρώστε το εντυπωσιακό δέντρο σας με έναν φιόγκο που θα φτιάξετε με την κορδέλα και τοποθετήστε τον στην κορυφή.

Πώς αναδεικνύει η διάφανη γυάλινη συσκευασία τα προϊόντα;

Η επιλογή της σωστής συσκευασίας για τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά όταν πρόκειται για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών τους, το κέντρισμα της προσοχής των καταναλωτών και τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μαζί τους. Με τις αμέτρητες επιλογές που έχουν οι καταναλωτές σήμερα και την αναδυόμενη τάση να θέλουν να βλέπουν στο ράφι το περιεχόμενο, τα πλεονεκτήματα της διάφανης γυάλινης συσκευασίας στην αγορά γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα.


Οι καταναλωτές μπορούν να δουν το προϊόν


Η καθαρή φύση της γυάλινης συσκευασίας επιτρέπει στους καταναλωτές να δουν το περιεχόμενο. Η δυνατότητα ανάλυσης των βασικών χαρακτηριστικών του προϊόντος διευκολύνει τους καταναλωτές στο να βρουν γρήγορα το ιδανικό προϊόν για τις ανάγκες τους, γεγονός το οποίο επηρεάζει θετικά τις αγοραστικές τους αποφάσεις. Η ανάδειξη της ποιότητας και της αυθεντικότητας ενός προϊόντος μπορεί να μετατρέψει το brand σε μία αξιόπιστη επιλογή. Το γυαλί δεν έχει τίποτα να κρύψει και αυτό είναι το κλειδί για σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές που διαρκούν στον χρόνο.


Φαίνεται φρέσκο και καθαρό


Κατασκευασμένη από άμμο, μαρμαρόσκονη και ανθρακική σόδα, η γυάλινη συσκευασία δε χωρά κακής ποιότητας ή ληγμένα τρόφιμα και ποτά. Έτσι, εάν κάτι φαίνεται πως δεν πάει καλά με το περιεχόμενο, ο παραγωγός του προϊόντος μπορεί να το εντοπίσει πριν αυτό φτάσει στον καταναλωτή. Η διάφανη γυάλινη συσκευασία προστατεύει τη φρεσκάδα και την ποιότητα του προϊόντος ενώ το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο φρέσκο και καθαρό. Τα τρόφιμα και τα ποτά που συσκευάζονται σε διαφανές γυαλί επηρεάζουν θετικά την αντίληψη των καταναλωτών για το πόσο φρέσκο είναι ένα προϊόν, αφού η αντίληψη αυτή στηρίζεται κυρίως στην εμφάνισή του.


Και η εμφάνιση μετράει


Η εμφάνιση της συσκευασίας του προϊόντος μπορεί να αυξήσει την ικανοποίηση των καταναλωτών και να οδηγήσει στην τελική αγορά του. Οι καλοσχεδιασμένες συσκευασίες χαρίζουν πρόσθετη γοητεία στο προϊόν και το γυαλί δεν είναι μόνο κομψό αλλά αντανακλά και την αξία των προϊόντων που περιέχει. Η καθαρότητα του υλικού επιτρέπει στους καταναλωτές να δουν τα χρώματα, τα συστατικά και τις ζωντανές υφές του προϊόντος με την πρώτη ματιά, κάνοντας μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση. Οι ασύγκριτες ιδιότητες του γυαλιού το καθιστούν ελκυστικό τόσο για τους καταναλωτές όσο και τα brands, καθώς ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσουν τα προϊόντα στο ράφι και να κερδίσουν τους καταναλωτές είναι να λένε πάντα την αλήθεια, φυσικά.


Η διαφανής γυάλινη συσκευασία εμπνέει εμπιστοσύνη στους καταναλωτές καθώς βλέπουν άμεσα όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το προϊόν που προκείται να αγοράσουν ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους και είναι τόσο φυσικό κι ελκυστικό, όσο θα έπρεπε να είναι.

Φτιάξτε τα δικά σας κεριά σε γυάλινα βάζα σε 5 λεπτά

Θέλετε να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό τον χειμώνα και να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων; Τα κεράκια σε γυάλινα βάζα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα θα δώσουν μία έξτρα λάμψη και άρωμα στο σπίτι σας, δημιουργώντας μία γλυκιά ατμόσφαιρα.


Εάν έχετε άδεια βάζα στα ντουλάπια της κουζίνας σας, τότε μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε μετατρέποντάς τα σε κομψά κεράκια που θα ομορφύνουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Είτε θέλετε να αποφύγετε τις επιβλαβείς χημικές ουσίες που βγαίνουν από τα κεριά του εμπορίου όταν καίγονται, είτε σας αρέσει να καταπιάνεστε με εύκολα και δημιουργικά DIY τότε δείτε τα παρακάτω βήματα και δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας κεριά σε γυάλινα βάζα:


Τι θα χρειαστείτε:


- 200 γρ. μελισσοκέρι

- 1 γυάλινο βάζο

- Φυτίλια κεριών

- Αιθέρια έλαια

- Μπολ μπεν μαρί


Εκτέλεση:


Τοποθετήστε το σκεύος με το νερό σε μέτρια φωτιά. Κόψτε το μελισσοκέρι σε μικρά κομματάκια, ώστε να λιώσει πιο γρήγορα, και ρίξτε τα στο μπολ του μπεν μαρί. Ανακατέψτε το κερί μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφού έχετε τοποθετήσει το φυτίλι όρθιο μέσα στο βάζο, ρίξτε το λιωμένο κερί μέσα. Περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μέσα σε μόλις 5 λεπτά έχετε δημιουργήσει τα δικά σας κεριά σε γυάλινα βάζα που θα δώσουν μία κομψή πινελιά στη μαγεία των εορταστικών ημερών.


Το μελισσοκέρι έχει από μόνο του ένα διακριτικό άρωμα μελιού. Για να τονώσετε το άρωμα των κεριών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια. Ακριβώς πριν ρίξετε το υγρό κερί στο γυάλινο βάζο, προσθέστε μία κουταλιά από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Ωστόσο, για να καεί σωστά το κερί και για να μην αναδυθεί μία δυσάρεστη μυρωδιά, η ποσότητα των αιθέριων ελαίων θα ήταν καλό να μην ξεπερνά τη μία κουταλιά του γλυκού.

DIY: Διακοσμήστε το γιορτινό τραπέζι με φιάλες κρασιού

Είτε ετοιμάζεστε για τα Χριστούγεννα, είτε σας αρέσει να καταπιάνεστε με χειροτεχνίες, η διακόσμηση των άδειων φιαλών κρασιού είναι ένας εύκολος και κομψός τρόπος για να κάνετε ένα εκπληκτικό statement που θα κλέψει την  παραστάση  στο γιορτινό τραπέζι. Χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία, μπορείτε να στολίσετε τις άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού  για να φτιάξετε το δικό σας δημιουργικό project. Το χρώμα, το σχήμα και η αισθητική της γυάλινης φιάλης προσδίδουν μία καλλιτεχνική, διασκεδαστική αλλά και εντυπωσιακή πινελιά σε κάθε διακοσμητικό project.


Εάν έχετε ήδη ξεκινήσει να μπαίνετε σιγά σιγά στο εορταστικό κλίμα, απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας κρασί και έχετε κρατήσει τις άδειες γυάλινες φιάλες, αφήστε τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη και αξιοποιήστε τες στο έπακρο. Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα γκλίτερ, μικρά γιορτινά διακοσμητικά ή ακόμη και γιρλάντες για να φτιάξετε το δικό σας decor, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί. Θέλετε να δημιουργήσετε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Με ελάχιστα υλικά και ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, θα δώσετε έναν κομψό τόνο στα εορταστικά δείπνα που έρχονται. 


Τι θα χρειαστείτε: 


3 άδειες γυάλινες φιάλες κρασιού

1-3  λαμπάκια με μπαταρία

Σπρέι βαφής

Μικρά γιορτινά διακοσμητικά

Κορδέλες


Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τις ετικέτες από τις γυάλινες φιάλες κρασιού. Αρχίστε βάφοντας τις φιάλες με το σπρέι στο χρώμα της επιλογής σας. Επιλέγοντας το κόκκινο, πράσινο, λευκό ή χρυσαφί χρώμα θα απογειώσετε ακόμη περισσότερο τη χριστουγεννιάτικη αισθητική του project. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει. Δημιουργήστε έναν φιόγκο με την κορδέλα και περάστε τον στον λαιμό των φιαλών. Έπειτα, γεμίστε όλες ή όσες φιάλες θέλετε με χριστουγεννιάτικα ή LED λαμπάκια. Ξεκινήστε από κάτω προς τα πάνω ώστε ο διακόπτης που αναβοσβήνει τα λαμπάκια να βρίσκεται στην κορυφή της κάθε φιάλης. Αν η μπαταρία με τον διακόπτη δε χωρούν μέσα στη φιάλη, τότε τοποθετήστε τα πίσω από τον φιόγκο, στον λαιμό της φιάλης. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να γίνετε ακόμη πιο δημιουργικοί χρησιμοποιώντας γκλίτερ, μικρά στολίδια ή γιρλάντες για να διακοσμήσετε το εξωτερικό της γυάλινης φιάλης. Τοποθετήστε τα μπουκάλια στο τραπέζι ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού επιθυμείτε για να φτιάξετε τη δική σας ζεστή γωνιά. Σβήστε τα φώτα του δωματίου, ανάψτε τα λαμπάκια που βρίσκονται μέσα στις γυάλινες φιάλες και απολαύστε το κρασί σας!


Νέα έρευνα: Οι γυάλινες φιάλες πιο βιώσιμες από τους ασκούς συσκευασίας

11/2021


Σύμφωνα με  έρευνα  που πραγματοποίησε η Wine Intelligence για λογαριασμό της Vinexposium, οι γυάλινες φιάλες φαίνεται πως είναι πιο στενά συνδεδεμένες με τη βιωσιμότητα στο μυαλό των καταναλωτών, συγκριτικά με τους ασκούς  συσκευασίας (bag-in-box). Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Παρίσι νωρίτερα τον Νοέμβριο, για τη Wine / Vinexpo Paris, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου του 2022 στη γαλλική πρωτεύουσα,η CEO της Wine Intelligence, Lulie Halstead, παρουσίασε μία σειρά από τάσεις που αναπτύσσονται ραγδαία στη βιομηχανία των ποτών. 


«Μετριοπάθεια, ηλεκτρονικό εμπόριο, ευκολία,   αναβάθμιση γοήτρου (premiumisation) και κατανάλωση στο σπίτι» ήταν μερικές από τις τάσεις στον τομέα των αλκοολούχων ποτών που επισήμανε η Halstead. Αυτές οι τάσεις αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο κατά την περίοδο του εμπορίου εν μέσω πανδημίας. Μεταξύ άλλων, όταν αναφέρθηκε η βιωσιμότητα του κρασιού στη συνέντευξη τύπου, η Halstead ανέφερε ότι υπήρξε μία μικρή αλλαγή στις αντιλήψεις των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έγινε μία στροφή προς τον τοπικισμό. «Ωστόσο, η καταναλωτική δυναμική ως προς τη βιωσιμότητα του κρασιού δεν αυξήθηκε», πρόσθεσε. 


Συνεχίζοντας, η Halstead είπε «Γιατί, όμως, δεν αυξήθηκε; Ο βασικός λόγος που δεν υπήρξε αύξηση είναι γιατί ο καταναλωτής πιστεύει ήδη ότι το κρασί είναι βιώσιμο». Ανέφερε ως παράδειγμα πως αν μιλήσεις με τους καταναλωτές, εκείνοι λένε «το κρασί είναι φυσικό». «Στο μυαλό του καταναλωτή πιέζεις τα σταφύλια, βγάζεις το μούστο και το συσκευάζεις σε μία φιάλη», πρόσθεσε. Εξετάζοντας περισσότερο τη βιωσιμότητα του κρασιού και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τακτικούς καταναλωτές κρασιού στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α., φαίνεται πως συμφωνούν με ορισμένες δηλώσεις στην παρακάτω λίστα. 


Ειδικότερα, από τα αποτελέσματα της έρευνας, ξεχωρίζει το γεγονός πως το 55% των καταναλωτών κρασιού συμφωνεί ότι οι γυάλινες φιάλες είναι μια βιώσιμη μορφή συσκευασίας, ενώ μόλις το 35% πιστεύει ότι ισχύει το ίδιο και για τις συσκευασίες bag-in-box. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η γυάλινη συσκευασία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους οινοπαραγωγούς, καθώς είναι χημικά αδρανής και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίσης, το γυαλί ως υλικό είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μετάβαση από την απόρριψη στην επαναπλήρωση των γυάλινων συσκευασιών. Φτιαγμένο από άμμο, ανθρακική σόδα και μαρμαρόσκονη, το γυαλί περιέχει φυσικά υλικά που είναι άφθονα στον πλανήτη. Έτσι, οι παραγωγοί γυαλιού μπορούν να τα προμηθεύονται ακόμη και τοπικά, αφού δεν υπάρχει έλλειψη. 


Το γυαλί δεν αποτελεί απειλή για τη γη. Ανακυκλώνεται εύκολα, σε ευρεία κλίμακα και αμέτρητες φορές. Κατά αυτόν τον τρόπο, εάν τελικά καταλήξει σε χώρο υγειονομικής ταφής, δεν εκπέμπει επιβλαβή αέρια λόγω της αδρανούς φύσης του ενώ αν καταλήξει στη θάλασσα δε θα έχει καμία αρνητική επίδραση στη θαλάσσια ζωή. Συνοψίζοντας, θα πρέπει να υπάρξει μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τη βιωσιμότητα της γυάλινης φιάλης στη μείωση του βάρους του γυαλιού. Κυρίως γιατί στις μεγάλες παραγωγές, χρησιμοποιούνται βαριές φιάλες για τη συσκευασίες ποτών, όπως είναι οι αφρώδεις οίνοι. Παράλληλα με αυτόν τον στόχο, θα ήταν χρήσιμο να γίνει ένα βήμα προς την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου γυαλιού στις φιάλες κρασιού και προς την ενθάρρυνση της επαναπλήρωσης των γυάλινων συσκευασιών, όπου αυτό είναι εφικτό. 


Στάσεις και απόψεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του κρασιού παγκοσμίως:


- Οι γυάλινες φιάλες είναι μια βιώσιμη μορφή συσκευασίας κρασιού – 55%

- Εμπιστεύομαι τη βιωσιμότητα των κρασιών μόνο εάν έχουν επίσημη πιστοποίηση – 43%

- Το κρασί είναι πιο βιώσιμο προϊόν σε σύγκριση με άλλα ποτά – 42%

- Θα πλήρωνα περισσότερα χρήματα για βιώσιμο κρασί – 37%

- Οι ασκοί είναι μια βιώσιμη μορφή συσκευασίας για το κρασί – 35%

- Θα αγοράζω πάντα βιώσιμα κρασιά όταν μου δίνεται η επιλογή – 33%

- Το βιώσιμο κρασί παράγεται πάντα βιολογικά – 29%


Πηγή: thedrinksbusiness.com


Ισχυρά brands και συσκευασία: 3 πλεονεκτήματα του γυαλιού

Η συσκευασία ποτών και τροφίμων σε γυαλί έχει αμέτρητα οφέλη για τα brands. Η γοητεία, η αειφορία και η ασφάλεια του γυαλιού είναι μόνο κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν κορυφαία λύση συσκευασίας. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Δείτε παρακάτω τους τρεις λόγους που το γυαλί ξεχωρίζει:

- Σχεδιασμός

Η καθαρότητα της γυάλινης συσκευασίας δε χωράει χαμηλής ποιότητας ή αλλοιωμένα προϊόντα. Το γυαλί είναι διαφανές από τη φύση του και έτσι αναδεικνύει την ποιότητα του περιεχομένου, κάνοντάς το να ξεχωρίζει στο ράφι. Η διαφανής γυάλινη φιάλη επιλέγεται κυρίως για τη συσκευασία ποτών, όπου, η εκτύπωση της ετικέτας γίνεται απευθείας πάνω στο σώμα της φιάλης. Tα brands επιλέγουν το λευκό ως χρώμα φόντου της ετικέτας, ώστε να έρχεται σε αντίθεση με το πραγματικό χρώμα του προϊόντος. Έτσι η premium γοητεία του γυαλιού, δημιουργεί την αίσθηση πολυτέλειας. Το ίδιο το υλικό βοηθά στην ανάδειξη του σχεδιασμού της συσκευασίας, προσφέροντας προστιθέμενη αξία σε ό,τι περιέχει ενώ παράλληλα χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.

- Υγεία

Με τη γυάλινη συσκευασία έρχεται πρώτη η υγεία, αφού είναι αδιαπέραστη και μη πορώδης. Αυτό σημαίνει πως διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, την αυθεντικότητα και την ποιότητα του προϊόντος που περιέχει. Τα τρόφιμα και τα ποτά που συσκευάζονται σε γυαλί μπορούν να θερμανθούν και να ψυχθούν χωρίς κανέναν κίνδυνο μόλυνσης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γυάλινης Συσκευασίας, το γυαλί είναι αποδεδειγμένα η πιο αξιόπιστη επιλογή για την υγεία, τη γεύση και το περιβάλλον. Επίσης, είναι η μοναδική συσκευασία που χρησιμοποιείται ευρέως και έχει λάβει την πιστοποίηση «GRAS» από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (FDA), που σημαίνει ότι αναγνωρίζεται γενικά ως ασφαλής. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για μία συσκευασία που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα.

- Βιωσιμότητα

Το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο. Αυτό σημαίνει ότι όταν ανακυκλώνεται, ο κύκλος ζωής του δε σταματάει ποτέ. Έτσι, μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές χωρίς απώλεια στην ποιότητα, ενώ παράλληλα μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εξοικονομεί ενέργεια και φυσικούς πόρους. Άμμος, ανθρακική σόδα και μαρμαρόσκονη, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της γυάλινης συσκευασίας βρίσκονται σε αφθονία σε όλο τον πλανήτη. Σε αντίθεση με άλλες συσκευασίες, η φυσική προέλευσή της δεν έχει ανάγκη από χημικά πρόσθετα, που μπορεί να διαρρεύσουν στο περιβάλλον ή ακόμη και στο ίδιο το προϊόν. Αυτή η προστασία του περιεχομένου οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερα απόβλητα.

Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές στη γυάλινη συσκευασία δεν είναι τυχαία. Με την πρώτη ματιά εμπνέει ασφάλεια, αξιοπιστία και πολυτέλεια. Από τον σχεδιασμό και την αισθητική έως την υγεία και τη βιωσιμότητα, κάθε γυάλινη συσκευασία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για επιτυχημένα brands τροφίμων και ποτών.

Γιατί να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα σε γυαλί;

Απόλυτα ανακυκλώσιμη και ασφαλής, η γυάλινη συσκευασία κάνει καλό στο περιβάλλον και στην υγεία μας. Γιατί, όμως, είναι η πρώτη επιλογή στο μυαλό μας όταν πρόκειται για την ασφαλή διατήρηση και αποθήκευση των τροφίμων; Δείτε τους τέσσερις λόγους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπατε μέχρι σήμερα τα άδεια γυάλινα βάζα στην κουζίνα σας.

- 100% ανακυκλώσιμο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η πιο οικολογική επιλογή για την αποθήκευση της μαρμελάδας ή της σάλτσας που φτιάχνετε στο σπίτι; Εάν ναι, τότε η γυάλινη συσκευασία ί είναι σίγουρα η πιο βιώσιμη επιλογή. Φτιαγμένο από άμμο, ανθρακική σόδα και μαρμαρόσκονη, το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη συσκευασία. Γνωρίζατε ότι χρειάζονται μόνο 30 ημέρες για να ανακυκλωθεί η άδεια γυάλινη φιάλη κρασιού που μόλις απολαύσατε και να επιστρέψει στο ράφι, ολοκαίνουργια;

- Αδρανές και ασφαλές

Η φυσική προέλευση του γυαλιού είναι ο λόγος που δε διαρρέει χημικά στο περιεχόμενο. Τα γυάλινα βάζα είναι απόλυτα ασφαλή για τα τρόφιμα, γιατί δεν αλλοιώνουν τη γεύση τους. Τα διατηρούν φρέσκα από την πρώτη στιγμή που τα σφραγίζετε και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη, λειτουργούν ως φυσική ασπίδα ανάμεσα στο περιεχόμενο και τους εξωτερικούς παράγοντες. Αποθηκεύοντας τα τρόφιμά σας σε επαναχρησιμοποιούμενες γυάλινες συσκευασίες , δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τους μικροοργανισμούς, το οξυγόνο και τις αλλαγές στη θερμοκρασία.

- Φυσικό και πρακτικό

Ως απόλυτα ασηπτικό υλικό συσκευασίας, το γυαλί δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο. Επιπλέον, η δημιουργία συσκευασιών από ανακυκλωμένο γυαλί μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε σχέση με την παραγωγή τους από πρώτες ύλες. Θέλετε να φτιάξετε το αγαπημένο σας τουρσί και να το αποθηκεύσετε στο γυάλινο βάζο ή μήπως θέλετε απλά να οργανώσετε την κουζίνα και το ψυγείο σας; Αξιοποιώντας τα άδεια γυάλινα βάζα, επιλέγετε την πιο φυσική και πρακτική λύση.

- Εξελίσσεται

Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας το γυαλί ως κάτι ‘’βαρύ’’, αλλά αυτό αλλάζει. Νέες μέθοδοι παραγωγής και ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών χρησιμοποιούν λιγότερο γυαλί, ώστε να παράγονται πιο ελαφριές αλλά εξίσου ανθεκτικές γυάλινες φιάλες. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το βάρος μιας τυπικής γυάλινης φιάλης έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία 15 χρόνια!Το γυαλί είναι μία eco-friendly επιλογή στο σπίτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ασφαλής και πρακτική όταν ψάχνετε έναν αποτελεσματικό και υγιεινό τρόπο να αποθηκεύσετε τα τρόφιμά σας. Τα βήματα είναι απλά: αποστειρώστε καλά, γεμίστε και σφραγίστε τη φρεσκάδα των τροφίμων και απολαύστε χωρίς επιπλέον έξοδα και κόπο.

Bonus DIY: Εάν έχετε γεμίσει τα άδεια γυάλινα βάζα και σας έχουν μείνει τα μπουκάλια, τότε μετατρέψτε τα σε ποτήρια!

10 πράγματα που μάλλον δε γνωρίζατε για το γυαλί

Η εξέλιξη του γυαλιού έχει οδηγήσει σε μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Είναι ένα από τα πιο συχνά υλικά στον κόσμο, ενώ το συναντάμε καθημερινά σχεδόν παντού. Από τα παράθυρα μέχρι τις συσκευασίες και σε πολλές ακόμη μορφές, το γυαλί που βλέπουμε και γνωρίζουμε έχει διαφορετικούς τύπους, χρώματα, σχήματα και μεγέθη ενώ δε φτιάχνεται αποκλειστικά από τον άνθρωπο.
- Η άμμος φτιάχνει το γυαλί 


Το γυαλί είναι απόλυτα φυσικό υλικό και η άμμος είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του. Τα άλλα δύο υλικά είναι η μαρμαρόσκονη και η ανθρακική σόδα. Αυτά τα τρία συστατικά αναμειγνύονται και λιώνουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το υγρό που προκύπτει από τη διαδικασία αυτή, διαμορφώνεται προσεκτικά ώστε να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο το γυαλί παίρνει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.


- Το χρώμα του γυαλιού προκύπτει από μεταλλικά στοιχεία


Η φύση και ο άνθρωπος παράγουν το γυαλί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι άνθρωποι επωφελούνται από τη χρήση του μέχρι σήμερα αλλά σχεδόν οι περισσότεροι δεν παρατηρούν πραγματικά τις ιδιότητές του, όπως τα εντυπωσιακά χρώματα που μπορεί να πάρει. Για να πάρει χρώμα το γυαλί, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, προστίθενται τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία. Για παράδειγμα, εάν προστεθεί μαζί με την άμμο, τη μαρμαρόσκονη, την ανθρακική σόδα και οξείδιο του νικελίου, τότε το γυαλί θα πάρει ένα βιολετί χρώμα. 


- Ο κεραυνός μπορεί να δημιουργήσει γυαλί


Μπορεί ο άνθρωπος να δημιουργεί διάφορους τύπους γυαλιού εδώ και χρόνια, αλλά η φύση το δημιουργεί από πολύ πιο πριν. Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι όταν ένας κεραυνός χτυπήσει την άμμο μιας παραλίας ή μιας ερήμου, τότε σχηματίζεται το γυαλί. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια αυτών των φυσικών φαινομένων, όπως είναι οι μετεωρίτες, η λάβα και οι κεραυνοί, όταν έρθουν σε επαφή με την άμμο, δημιουργείται μια μορφή γυαλιού εξ’ ολοκλήρου από τη φύση. 


- Το γυάλινο παράθυρο ήταν κάποτε είδος πολυτελείας


Σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, πίσω στην εποχή του 17ου αιώνα, δεν μπορούσαν όλοι να χρησιμοποιήσουν γυάλινα παράθυρα στα σπίτια τους. Και αυτό γιατί το γυαλί ήταν πολύ ακριβό και έτσι τα περισσότερα σπίτια είχαν παράθυρα από πεπλατυσμένα κέρατα ζώων. Οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν γυαλί για τα παράθυρα, γεγονός που οδήγησε τους αρχαιολόγους να υποθέσουν ότι η τεχνολογία ενσωμάτωσης του γυαλί στις κατασκευές παραθύρων επινοήθηκε από τους Ρωμαίους το 100 μ.Χ. 


- Το γυαλί είναι «άμορφο στερεό» 


Παρά το γεγονός ότι το γυαλί θεωρείται από τους περισσότερους ότι είναι στερεό υλικό, η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν ισχύει. Το γυαλί δεν ανήκει στην κατηγορία των στερεών, των υγρών ή των αερίων. Ανήκει σε μία κατηγορία από μόνο του, καθώς όταν κρυώνει, στη διαδικασία παραγωγής, σχηματίζεται ένα «άμορφο στερεό» που επιτρέπει στα μόρια μέσα στο γυαλί να συνεχίζουν να κινούνται. 


- Το πιο πολύτιμο έργο τέχνης


Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κάπου μεταξύ των 5 μ.Χ. και 25 μ.Χ. στη Ρώμη, κατασκευάστηκε «το αγγείο του Πόρτλαντ», ένα από τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης από γυαλί στον κόσμο. Το αγγείο φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο βρίσκεται για περισσότερα από 200 χρόνια. 


- Το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο


Το γυαλί παράγεται από συστατικά που βρίσκονται άφθονα στη φύση και είναι απόλυτα ανακυκλώσιμο. Τα αντικείμενα που κατασκευάζονται από γυαλί μπορούν να ανακυκλωθούν αμέτρητες φορές χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα. Το ίδιο ισχύει και για τις γυάλινες συσκευασίες. Κάθε γυάλινη φιάλη ή βάζο που έχει δημιουργηθεί ποτέ, παραμένει 100% ανακυκλώσιμη εξοικονομώντας ενέργεια και φυσικούς πόρους. 


- Το σκληρυμένο γυαλί δε ραγίζει ποτέ


Ενώ οι πιο συνηθισμένοι τύποι γυαλιού είναι εύθραυστοι , υπάρχει ένας τύπος γυαλιού που δε ραγίζει και δε σπάει σχεδόν ποτέ. Αυτός είναι γνωστός ως σκληρυμένο γυαλί (tempered glass). Πώς είναι αυτό εφικτό; Με την περαιτέρω ψύξη του γυαλιού. Η έξτρα ψύξη κάνει το εξωτερικό του γυαλιού να κρυώσει πολύ πιο γρήγορα από το εσωτερικό, δημιουργώντας ένα επιπλέον στρώμα ενδυνάμωσης. 


- Το φυσικό χρώμα του γυαλιού είναι πράσινο


Παρά το γεγονός ότι η φυσική μορφή του γυαλιού φαίνεται διάφανη, το φυσικό του χρώμα είναι πρασινωπό. Το διάφανο γυαλί δημιουργείται με ένα διαφορετικό μίγμα, το οποίο έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε σίδηρο. 


- Το νέο γυαλί περιέχει ανακυκλωμένο γυαλί


Τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένου γυαλιού χρησιμοποιείται για την παραγωγή νέων γυάλινων φιαλών και βάζων. Αυτός είναι και ο λόγος που το γυαλί θεωρείται η πιο βιώσιμη επιλογή όταν πρόκειται για τη συσκευασία ποτών και τροφίμων.
10 πράγματα που μάλλον δε γνωρίζατε για το γυαλί

  Η εξέλιξη του γυαλιού έχει οδηγήσει σε μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Είναι ένα από τα πιο συχνά υλικά στον κόσμο, ενώ το συναντάμε καθημερινά σχεδόν παντού. Από τα παράθυρα μέχρι τις συσκευασίες και σε πολλές ακόμη μορφές, το γυαλί που βλέπουμε και γνωρίζουμε έχει διαφορετικούς τύπους, χρώματα, σχήματα και μεγέθη ενώ δε φτιάχνεται αποκλειστικά από τον άνθρωπο.


  • Η άμμος φτιάχνει το γυαλί 

  Το γυαλί είναι απόλυτα φυσικό υλικό και η άμμος είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του. Τα άλλα δύο υλικά είναι η μαρμαρόσκονη και η ανθρακική σόδα. Αυτά τα τρία συστατικά αναμειγνύονται και λιώνουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το υγρό που προκύπτει από τη διαδικασία αυτή, διαμορφώνεται προσεκτικά ώστε να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο το γυαλί παίρνει τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.


  • Το χρώμα του γυαλιού προκύπτει από μεταλλικά στοιχεία

  Η φύση και ο άνθρωπος παράγουν το γυαλί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι άνθρωποι επωφελούνται από τη χρήση του μέχρι σήμερα αλλά σχεδόν οι περισσότεροι δεν παρατηρούν πραγματικά τις ιδιότητές του, όπως τα εντυπωσιακά χρώματα που μπορεί να πάρει. Για να πάρει χρώμα το γυαλί, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, προστίθενται τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία. Για παράδειγμα, εάν προστεθεί μαζί με την άμμο, τη μαρμαρόσκονη, την ανθρακική σόδα και οξείδιο του νικελίου, τότε το γυαλί θα πάρει ένα βιολετί χρώμα. 


  • Ο κεραυνός μπορεί να δημιουργήσει γυαλί

  Μπορεί ο άνθρωπος να δημιουργεί διάφορους τύπους γυαλιού εδώ και χρόνια, αλλά η φύση το δημιουργεί από πολύ πιο πριν. Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι όταν ένας κεραυνός χτυπήσει την άμμο μιας παραλίας ή μιας ερήμου, τότε σχηματίζεται το γυαλί. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια αυτών των φυσικών φαινομένων, όπως είναι οι μετεωρίτες, η λάβα και οι κεραυνοί, όταν έρθουν σε επαφή με την άμμο, δημιουργείται μια μορφή γυαλιού εξ’ ολοκλήρου από τη φύση. 


  • Το γυάλινο παράθυρο ήταν κάποτε είδος πολυτελείας

  Σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, πίσω στην εποχή του 17ου αιώνα, δεν μπορούσαν όλοι να χρησιμοποιήσουν γυάλινα παράθυρα στα σπίτια τους. Και αυτό γιατί το γυαλί ήταν πολύ ακριβό και έτσι τα περισσότερα σπίτια είχαν παράθυρα από πεπλατυσμένα κέρατα ζώων. Οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν γυαλί για τα παράθυρα, γεγονός που οδήγησε τους αρχαιολόγους να υποθέσουν ότι η τεχνολογία ενσωμάτωσης του γυαλί στις κατασκευές παραθύρων επινοήθηκε από τους Ρωμαίους το 100 μ.Χ. 


  • Το γυαλί είναι «άμορφο στερεό» 

  Παρά το γεγονός ότι το γυαλί θεωρείται από τους περισσότερους ότι είναι στερεό υλικό, η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν ισχύει. Το γυαλί δεν ανήκει στην κατηγορία των στερεών, των υγρών ή των αερίων. Ανήκει σε μία κατηγορία από μόνο του, καθώς όταν κρυώνει, στη διαδικασία παραγωγής, σχηματίζεται ένα «άμορφο στερεό» που επιτρέπει στα μόρια μέσα στο γυαλί να συνεχίζουν να κινούνται. 


  • Το πιο πολύτιμο έργο τέχνης

  Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κάπου μεταξύ των 5 μ.Χ. και 25 μ.Χ. στη Ρώμη, κατασκευάστηκε «το αγγείο του Πόρτλαντ», ένα από τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης από γυαλί στον κόσμο. Το αγγείο φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο βρίσκεται για περισσότερα από 200 χρόνια. 


  • Το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμο

  Το γυαλί παράγεται από συστατικά που βρίσκονται άφθονα στη φύση και είναι απόλυτα ανακυκλώσιμο. Τα αντικείμενα που κατασκευάζονται από γυαλί μπορούν να ανακυκλωθούν αμέτρητες φορές χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα. Το ίδιο ισχύει και για τις γυάλινες συσκευασίες. Κάθε γυάλινη φιάλη ή βάζο που έχει δημιουργηθεί ποτέ, παραμένει 100% ανακυκλώσιμη εξοικονομώντας ενέργεια και φυσικούς πόρους. 


  • Το σκληρυμένο γυαλί δε ραγίζει ποτέ

  Ενώ οι πιο συνηθισμένοι τύποι γυαλιού είναι εύθραυστοι , υπάρχει ένας τύπος γυαλιού που δε ραγίζει και δε σπάει σχεδόν ποτέ. Αυτός είναι γνωστός ως σκληρυμένο γυαλί (tempered glass). Πώς είναι αυτό εφικτό; Με την περαιτέρω ψύξη του γυαλιού. Η έξτρα ψύξη κάνει το εξωτερικό του γυαλιού να κρυώσει πολύ πιο γρήγορα από το εσωτερικό, δημιουργώντας ένα επιπλέον στρώμα ενδυνάμωσης. 


  • Το φυσικό χρώμα του γυαλιού είναι πράσινο

  Παρά το γεγονός ότι η φυσική μορφή του γυαλιού φαίνεται διάφανη, το φυσικό του χρώμα είναι πρασινωπό. Το διάφανο γυαλί δημιουργείται με ένα διαφορετικό μίγμα, το οποίο έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε σίδηρο. 


  • Το νέο γυαλί περιέχει ανακυκλωμένο γυαλί

  Τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένου γυαλιού χρησιμοποιείται για την παραγωγή νέων γυάλινων φιαλών και βάζων. Αυτός είναι και ο λόγος που το γυαλί θεωρείται η πιο βιώσιμη επιλογή όταν πρόκειται για τη συσκευασία ποτών και τροφίμων.


Τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένου γυαλιού χρησιμοποιείται για την παραγωγή νέων γυάλινων φιαλών και βάζων. Αυτός είναι και ο λόγος που το γυαλί θεωρείται η πιο βιώσιμη επιλογή όταν πρόκειται για τη συσκευασία ποτών και τροφίμων.

Σελίδα 1 από 17       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα: