{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
Σελίδα 1 από 23       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα:
Η Euroglass A.E. στη FOOD EXPO 2024: Καινοτόμες λύσεις στη γυάλινη συσκευασία

Η Euroglass Α.Ε., κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της γυάλινης συσκευασίας συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στην ετήσια έκθεση FOOD EXPO που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.


αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για την παρουσίαση των νεότερων τάσεων και προϊόντων σε αυτόν τον στρατηγικά σημαντικό τομέα της οικονομίας. Η φετινή έκθεση φιλοξένησε περίπου 1,300 συμμετέχοντες από την ελληνική και παγκόσμια βιομηχανία F&B, καθώς και χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο.


η ομάδα της Euroglass A.E. υποδέχτηκε στο περίπτερο της εταιρείας αγοραστές και επαγγελματίες από Ελλάδα και εξωτερικό και είχε την ευκαιρία να συστήσει μια εκτενή σειρά από καινοτόμες λύσεις στον τομέα της γυάλινης συσκευασίας.


Με την παρουσία της στην έκθεση FOOD EXPO 2024, η Euroglass A.E. συνεχίζει τη δέσμευσή της να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και να πρωτοστατεί με καινοτόμες προτάσεις στον τομέα της γυάλινης συσκευασίας, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπειρία του καταναλωτή και συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Homemade ενυδάτωση σε γυάλινα βαζάκια: Απογείωσε την υγεία της επιδερμίδας σου!

Ήδη από την αρχαιότητα, οι γυναίκες ασχολούνταν με την περιποίηση και τη φροντίδα των μαλλιών, του σώματος και του δέρματός τους χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση. Σήμερα, η βιομηχανία της ομορφιάς επιστρέφει με ταχύτατους ρυθμούς σε πιο φυσικά και οργανικά συστατικά, αλλά και σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά συσκευασίας όπως το γυαλί, καθώς οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται περισσότερο απέναντι στο τι είναι επιβλαβές για την υγεία τους αλλά και το περιβάλλον.


Η φύση από πάντα περιείχε όσα χρειαζόμαστε για να μας φροντίσει, ακόμα και από την καλλυντική πλευρά των πραγμάτων. Ένας πολύ εύκολος, ασφαλής και οικονομικός τρόπος λοιπόν για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου είναι να φτιάξεις ενυδατικές και αντιρυτιδικές κρέμες με υλικά που βρίσκονται ήδη σπίτι σου ή που μπορείς να τα βρεις πανεύκολα.


Εδώ μπορείς να βρεις μερικές ιδέες:


Κρέμα αποτοξίνωσης με πράσινο τσάι



  • ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

  • μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

  • μια κουταλιά της σούπας ροδόνερο

  • μια κουταλιά της σούπας χυμό αλόης βέρα

  • μια κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας

  • ένα κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο της επιλογής σου






Ενυδατική κρέμα με αμυγδαλέλαιο για ξηρό δέρμα



  • μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

  • δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο κακάο

  • μια κουταλιά της σούπας μέλι

  • δύο κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο




Αναζωογονητική κρέμα θρέψης με μήλα



  • δύο μήλα

  • τέσσερις-πέντε κουταλιές της σούπας ροδόνερο

  • ένα κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο




Extra tip: Φρόντισε τα βάζα και τα δοχεία στα οποία αποθηκεύεις τις κρέμες σου να είναι γυάλινα. Το γυαλί δεν επηρεάζει καθόλου το pH των συστατικών, γι’ αυτό άλλωστε και το επιλέγουν τα πιο πολυτελή brands στη βιομηχανία της ομορφιάς, διατηρώντας έτσι οτιδήποτε αποθηκεύει φρέσκο και αναλλοίωτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων καθώς η μη πορώδης επιφάνεια του δεν μπορεί να μεταφέρει επιβλαβή μικρόβια στην ευαίσθητη σύσταση των φυσικών υλικών.

Τα πλεονεκτήματα του γυάλινου μπουκαλιού για το νερό ή τα ροφήματα σου.

Η Άνοιξη είναι επισήμως εδώ και καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι ανάγκες σου για σωστή ενυδάτωση αυξάνονται επίσης. Ήξερες όμως ότι η επιλογή του μπουκαλιού ή του δοχείου που καταναλώνεις το νερό, τον καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία σου;

Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά τα πλεονεκτήματα της χρήσης γυάλινου μπουκαλιού έναντι συσκευασιών φτιαγμένων από άλλα υλικά είναι πολλά τόσο για σένα όσο και για το περιβάλλον. Αρχικά, η γυάλινη συσκευασία αποτελεί μια πλήρως οικολογική επιλογή, αφού κατασκευάζεται από φυσικά υλικά (λευκή άμμο, σόδα και ασβεστόλιθο) και μπορεί να ανακυκλωθεί όχι μόνο μία, αλλά αμέτρητες φορές. Ταυτόχρονα, η διάρκεια ζωής του ίδιου του μπουκαλιού είναι πολύ μεγάλη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να υποστεί αλλοιώσεις.

Ως προς τα οφέλη για τη δική σου υγεία, το γυάλινο μπουκάλι δεν είναι πορώδες, που σημαίνει ότι δεν απορροφά τίποτα από τα υγρά που τοποθετείς μέσα. Από τη μία, αυτό σημαίνει ότι διατηρεί τη γεύση του νερού και των ροφημάτων σου αναλλοίωτη και φρέσκια, χωρίς να τους προσδίδει αυτή τη γνώριμη επίγευση που συναντάται σε άλλες συσκευασίες τροφίμων και ποτών. Από την άλλη, η μη πορώδης φύση του καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να γίνουν επιβλαβή για την υγεία.

Τα γυάλινα μπουκάλια καθαρίζονται πολύ εύκολα και δε διατηρούν λεκέδες και οσμές, που σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο δοχείο για το νερό, τους χυμούς και τον καφέ σου χωρίς πρόβλημα. Η ίδια διαυγής αρχική τους κατάσταση παραμένει ανεπηρέαστη ακόμα και μετά από εκατοντάδες πλύσεις.


Επιπλέον, το γυαλί ως υλικό έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη θερμοκρασία του υγρού που βάζεις μέσα, είτε είναι κρύο είτε ζεστό, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απ’ ότι άλλα υλικά συσκευασίας και αυτό χωρίς να αλλοιώνει καθόλου τη γεύση του. Δε χρειάζεται δηλαδή να βιαστείς να το πιείς, γιατί πολύ απλά δεν παθαίνει απολύτως τίποτα!


Τέλος, η χρήση ενός επαναχρησιμοποιούμενου σκεύους όπως το γυάλινο μπουκάλι δε βοηθάει μόνο το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι σου, καθώς δε χρειάζεται να ξοδεύεις καθημερινά χρήματα για τον αγαπημένο σου καφέ ή για ένα μπουκαλάκι νερό.


Αν σκέφτεσαι λοιπόν να επενδύσεις περισσότερο στην υγεία σου αλλά και στην προστασία του πλανήτη, η επιλογή του γυάλινου μπουκαλιού είναι η καλύτερη που μπορείς να κάνεις.

Cheesecake βανίλια χωρίς ψήσιμο σε γυάλινα βάζα

Καθώς ο Φεβρουάριος έχει τελειώσει και όλοι περιμένουμε την άνοιξη με ανυπομονησία, γιατί να μην απολαύσουμε τον ερχομό της με ένα νόστιμο επιδόρπιο; Το cheesecake βανίλια είναι το απλό αλλά τέλειο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα χωρίς ψήσιμο και να αποθηκεύσετε εύκολα σε άδεια γυάλινα βάζα. Επίσης, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας μετά το φαγητό ή να το απολαύσετε εσείς οι ίδιοι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δροσερό και γευστικό, αν το αποθηκεύσετε σωστά στα γυάλινα βάζα και το σφραγίσετε με το μεταλλικό καπάκι τους, τότε σίγουρα θα διατηρήσετε αναλλοίωτη την κρεμώδη γεύση του για αρκετό καιρό.


Τι θα χρειαστείτε:


-6 μικρά γυάλινα βαζάκια

-105γρ μπισκότα

-30γρ βούτυρο

-280γρ κρέμα τυρί

-300ml κρέμα γάλακτος

-150γρ ζάχαρη άχνη

-1 στικ βανίλιας


Ξεκινήστε την εκτέλεση της συνταγής, καθαρίζοντας καλά τα γυάλινα βάζα. Μπορείτε να δείτε στο blog μας έναν . Αφού τελειώσετε, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να λιώσετε τα μπισκότα. Ανακατέψτε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στα γυάλινα βάζα. Πιέστε το μείγμα καλά προς το κάτω μέρος των βάζων και αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίξτε την κρέμα τυρί και την άχνη. Αφαιρέστε τους σπόρους της βανίλιας και προσθέστε τους στο μπολ. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας παράλληλα το μείγμα μέχρι να σφίξει στο κουτάλι. Τοποθετήστε το μείγμα στα γυάλινα βάζα, αφήνοντας χώρο στο επάνω μέρος για το topping και το καπάκι. Σφραγίστε τα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια και αφήστε τα στο ψυγείο.


Μπορείτε να απογειώσετε γευστικά το cheesecake βανίλια, φτιάχνοντας toppings με μπανάνα, φράουλα ή βατόμουρο. Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές για γλυκές και αλμυρές νοστιμιές σε γυάλινα βάζα στο μας.

Διάφανη γυάλινη συσκευασία: 4 πλεονεκτήματα για τα προϊόντα σας

Στις σύγχρονες πρακτικές μάρκετινγκ για τα προϊόντα ποτών και τροφίμων, η συσκευασία λειτουργεί ως το πρώτο σημείο επαφής μεταξύ του brand και των καταναλωτών. Η κατάλληλη συσκευασία δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά πολύ περισσότερο ένα στρατηγικό εργαλείο για τη μετατροπή του ενδιαφέροντος σε πώληση. Μέσα σε μία ευρεία γκάμα σχεδίων συσκευασίας, η διάφανη συσκευασία, όπως είναι οι γυάλινες φιάλες και τα βάζα, ξεχωρίζει στο ράφι για πολλούς λόγους.

Οπτική επαφή

Η οπτική επαφή με ένα προϊόν είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους καταναλωτές καθώς επηρεάζει τις αγοραστικές τους αποφάσεις. Η γυάλινη συσκευασία προσφέρει μια πρώτη ματιά στο προϊόν σας, επιτρέποντας στους καταναλωτές να δουν το περιεχόμενο χωρίς εμπόδια. Είτε πρόκειται για την υφή της σάλτσας ντομάτας είτε για τη φρεσκάδα του νερού, η διάφανη γυάλινη συσκευασία εξασφαλίζει ότι αυτό που βλέπουν οι καταναλωτές είναι αυτό που θα αγοράσουν. Οι «καθαρές» γυάλινες φιάλες και τα βάζα βοηθούν τους καταναλωτές να πάρουν ενημερωμένες αποφάσεις και καλλιεργούν σχέσεις εμπιστοσύνης με το brand σας.

Χρώματα

Στον ανταγωνιστικό χώρο της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων, η προσέλκυση πιθανών πελατών είναι μια διαρκής πρόκληση. Η διάφανη γυάλινη συσκευασία είναι ο πρώτος σύμμαχος των brands καθώς αναδεικνύει τα ζωηρά και μοναδικά χρώματα του περιεχομένου. Σκεφτείτε για παράδειγμα τα εντυπωσιακά γυάλινα βάζα μελιού, μέσα στα οποία ο καταναλωτής βλέπει τις πλούσιες αποχρώσεις του, και τα βάζα προϊόντων ομορφιάς που δημιουργούν μια οπτική αρμονία μεταξύ του χρώματος και των ελκυστικών υφών του περιεχομένου.

Σχεδιασμός


Η διάφανη γυάλινη συσκευασία ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να απογειώσουν τη δημιουργικότητά τους καθώς από τις ετικέτες μέχρι τα διακοσμητικά στοιχεία, οι δυνατότητες είναι αμέτρητες . Η επίτευξη της τέλειας ισορροπίας μεταξύ της ανάδειξης του περιεχομένου και του σχεδιασμού της γυάλινης συσκευασίας είναι το κλειδί της επιτυχίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες τεχνικές σχεδιασμού, όπως είναι η αυτοκόλλητη ετικέτα, η μεταξοτυπία ή ακόμη και η βαθυτυπία, τα brands έχουν όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν τα προϊόντα τους να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.


Rebranding


Ένα ακόμη στρατηγικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που επιλέγουν τη διάφανη γυάλινη συσκευασία είναι ότι διευκολύνει την προσαρμογή σε περίπτωση αναμόρφωσης της εταιρικής ταυτότητας χωρίς περιορισμούς. Αυτή η ευελιξία εξασφαλίζει ότι η παρουσίαση του προϊόντος σας μπορεί να εξελιχθεί μαζί με την ταυτότητα της εταιρείας σας, παραμένοντας δυναμική και ευθυγραμμισμένη με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.

Η διάφανη γυάλινη συσκευασία προσφέρει κάτι παραπάνω από την απλή παρουσίαση των προϊόντων. Προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα διαφάνειας και αισθητικής που ξεχωρίζει τα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων. Εντυπωσιάζει τους καταναλωτές, αναδεικνύει τα ζωντανά χρώματα του περιεχομένου και παρέχει έναν καμβά για καινοτόμο σχεδιασμό. Οι γυάλινες φιάλες και τα βάζα απογειώνουν την καταναλωτική εμπειρία καθώς είναι η κορυφαία λύση συσκευασίας για τα προϊόντα τροφίμων και ποτών.



Συνταγή: σπιτική μαρμελάδα μήλο κανέλα σε γυάλινα βάζα

Τι καλύτερο από μία χειροποίητη μαρμελάδα μήλο κανέλα σε γυάλινα βάζα για να ζεστάνετε το σπίτι σας τους κρύους μήνες του χειμώνα; Αυτός ο κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός έχει πρώτη θέση στη λίστα των spreads και μπορείτε να τον φτιάξετε με λίγα μόλις υλικά. Ενώ το να δημιουργήσετε τη δική σας μαρμελάδα μπορεί να φαίνεται χρονοβόρα διαδικασία, το τελικό αποτελέσματα σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Το άρωμα των φρέσκων μήλων μαζί με τη ζεστασιά της κανέλας και του γαρίφαλου θα πλημμυρίσει την κουζίνα σας ενώ η γεύση της μαρμελάδας θα απογειώσει το πρωινό γεύμα και τις γλυκές παρασκευές σας.


Θα χρειαστείτε:


- 3 κιλά μήλα

- 2 sticks κανέλα

- 10 γαρίφαλα

- 2 κιλά καστανή ζάχαρη

- 750 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

- Χυμό από 2 λεμόνια

- 100 γρ. χουρμάδες


Ξεκινήστε τοποθετώντας ένα άδειο πιάτο στην κατάψυξη. Αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει αργότερα με τη συνταγή. Βάλτε τα φρούτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο σκεύος. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει η ζάχαρη, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε αντικολλητικό σκεύος. Αφήστε το μείγμα μέχρι να πάρει βράση, τα μήλα να μαλακώσουν και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα (15-20 λεπτά). Προσθέστε τα κομμάτια χουρμά και σιγοβράστε για 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά. Για να ελέγξετε εάν η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, πάρτε μία μικρή ποσότητα και αφήστε την επάνω στο κρύο πιάτο. Κάντε μία γραμμή με το δάχτυλό σας. Αν η μαρμελάδα στέκεται, είναι έτοιμη. Αν επανέρχεται στη θέση της, τότε θέλει κι άλλο βράσιμο. Μόλις δέσει, ρίξτε την στα αποστειρωμένα γυάλινα βάζα σας και σφραγίστε τα καλά. Αφήστε τα να κρυώσουν και στη συνέχεια, αν θέλετε να τα δωρίσετε, διακοσμήστε τα όπως επιθυμείτε.


Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα μήλο κανέλα ως filling στη μηλόπιτά σας ή να γίνετε ακόμη πιο δημιουργικοί και να την αραιώσετε για να γίνει το τέλειο topping στο παγωτό σας.



Καλές Γιορτές!

H αποθήκη και τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά στις 25 & 26 Δεκεμβρίου και από 1 έως 5 Ιανουαρίου.

Η ομάδα της Euroglass εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!🌟🥂

Υ.Γ Δείτε πως θα προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά στην παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων με τα αγαπημένα σας πρόσωπα 🎁

DIY: 4 ιδέες για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα σε γυαλί





Στόχοι για το 2024: Επιλέξτε τη σωστή συσκευασία για την υγεία

Θέλετε να βάλετε στόχους για το 2024 και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Σημειώστε την υγεία πρώτη στη λίστα σας. Η ισορροπία μεταξύ φυσικής κατάστασης, διατροφής, ποιοτικού ύπνου και ψυχικής ευεξίας, μπορεί να σας φαίνεται βουνό αλλά οι μικρές νίκες της καθημερινότητας συχνά ανοίγουν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή. Μία τέτοια συνήθεια που μπορείτε να αλλάξετε είναι η επιλογή της σωστής συσκευασίας τροφίμων. Μπορεί να φαίνεται για μία ακόμη μικρή νίκη θα έχει, όμως, σίγουρα μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας και στον πλανήτη.


Σήμερα, παρατηρείται μία αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας γεύματα που καταναλώνονται εν κινήσει. Αυτό έχει πυροδοτήσει σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των τροφίμων αλλά και της συσκευασίας. Οι συσκευασίες τροφίμων παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής εμπειρίας των καταναλωτών. Οι σημερινοί καταναλωτές είναι περισσότερο απαιτητικοί και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι. Ψάχνουν για την ιδανική συσκευασία που δεν είναι μόνο λειτουργική αλλά είναι κομψή, πρακτική και, κυρίως, βιώσιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% των καταναλωτών προτιμά βιώσιμα υλικά συσκευασίας για τα περισσότερα προϊόντα, όπως είναι το γυαλί.


Οι καταναλωτές στις μέρες μας δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον πλανήτη αλλά και για τη γεύση και την ποιότητα των τροφίμων τους. Είναι ενδιαφέρον ότι τα τρόφιμα που συσκευάζονται με βιώσιμο τρόπο, λαμβάνουν πιο θετικές κριτικές τόσο ως προς τη γεύση όσο και ως προς την ποιότητα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές ζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία από το ράφι μέχρι το τραπέζι – και η γυάλινη συσκευασία πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις.


Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση στα θέματα βιωσιμότητας έρχεται να συμπληρώσει όλα τα ζητήματα υγείας που συνδέονται με άλλα υλικά συσκευασίας. Έρευνα του University of Newcastle για το World Wildlife Foundation (WWF) δείχνει ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πλαστικού εβδομαδιαίως, ισοδύναμες με το βάρος μιας πιστωτικής κάρτας. Κατά συνέπεια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλαβερές επιπτώσεις για την υγεία. Η Dr Jane Muncke, περιβαλλοντολόγος και διευθύντρια του Food Packaging Forum, συμβουλεύει τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν επιλέγουν συσκευασίες τροφίμων, καθώς κάποιες από αυτές διαρρέουν χημικές ουσίες στο περιεχόμενο και μπορεί να συμβάλλουν σε χρόνιες ασθένειες.


Αυτό, όμως, δεν ισχύει για το γυαλί. Ενώ τα συνθετικά υλικά είναι παντού στην καθημερινότητά μας, υπάρχει μια απλή και υγιεινή επιλογή – η γυάλινη συσκευασία. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υλικά, το γυαλί δημιουργείται από τρία συστατικά άφθονα στη φύση: άμμο, μαρμαρόσκονη και ανθρακική σόδα. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει το γυαλί από τα υπόλοιπα υλικά ξεπερνά τη φιλική προς το περιβάλλον σύστασή του. Η γυάλινη συσκευασία είναι αδρανής από τη φύση της και δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο. Έτσι, τα τρόφιμα σε γυαλί παραμένουν αναλλοίωτα, υγιεινά και χωρίς χημικές ουσίες.

Η επιλογή της γυάλινης συσκευασίας για τα αγαπημένα σας τρόφιμα και ποτά μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας για την καλή υγεία. Τη νέα χρονιά δώστε σημασία στη συσκευασία, γιατί δεν είναι μόνο το περιεχόμενο που μετράει. Καλλιεργώντας μικρές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά, θα δείτε ότι για να ακολουθήσετε έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής δεν χρειάζονται τεράστιες θυσίες.



DIY: 4 ιδέες για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δώρα σε γυαλί


Τώρα που η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι εδώ μήπως είναι η τέλεια ευκαιρία για να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά στην παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων με τους αγαπημένους σας; Αντί να τρέχετε για ψώνια την τελευταία στιγμή, γιατί δεν αφήνετε τη φαντασία σας ελεύθερη δημιουργώντας χειροποίητα δώρα που σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση; Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις ιδέες DIY για κομψά χριστουγεννιάτικα δώρα σε γυάλινα βάζα και φιάλες. Όχι μόνο μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα αλλά θα σας βάλουν κατευθείαν στο πνεύμα των ημερών, καθώς θα απολαύσετε μέχρι και το τελευταίο λεπτό της δημιουργικής διαδικασίας.



Ο Άι Βασίλης έρχεται ξανά με γλυκά



Θέλετε να χαρίσετε στους αγαπημένους σας ένα γλυκό δώρο για τις γιορτές; Φτιάξτε σε χρόνο μηδέν το δικό σας αγιοβασιλιάτικο βάζο με γλυκά. Επιλέξτε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, γεμίστε το με πολύχρωμα γλυκά και ζαχαρωτά και σφραγίστε το με το μεταλλικό του καπάκι. Έπειτα, τυλίξτε μια κομψή μαύρη κορδέλα γύρω από το βάζο και διακοσμήστε τη με ένα χρυσό αφρώδες φύλλο γκλίτερ ή ένα στυλό γκλίτερ. Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του γυαλιού, οι λιχουδιές στο εσωτερικό του θα έχουν την ίδια αναλλοίωτη γεύση, όπως την πρώτη μέρα που τις ανοίξατε. Για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του βάζου με την ζώνη του Αϊ Βασίλη, κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι από το αφρώδες φύλλο, αφαιρέστε ένα τετράγωνο από το εσωτερικό του και κολλήστε το στη μαύρη κορδέλα. Τέλος, χρησιμοποιήστε ζεστή κόλλα για να στερεώσετε τη μαύρη κορδέλα γύρω από το βάζο.



Θα χρειαστείτε



  • Ένα μεγάλο βάζο με μεταλλικό καπάκι


  • Μαύρη κορδέλα


  • Χρυσό αφρώδες φύλλο με γκλίτερ ή στυλό γκλίτερ


  • Ζεστή κόλλα


  • Ψαλίδι


  • Πολύχρωμα γλυκά, ζαχαρωτά και καραμέλες






Καλάθι για τους λάτρεις του κρασιού



Έχετε στον κύκλο σας λάτρεις του κρασιού και θέλετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό δώρο που θα τους εντυπωσιάσει; Σας έχουμε τη λύση. Αυτή την ιδέα μπορείτε να την υλοποιήσετε εύκολα αλλά και να την προσαρμόσετε με πολλούς τρόπους . Το μυστικό της ιδέας κρύβεται στη γυάλινη φιάλη. Αδρανές από τη φύση του, το γυαλί ξεχωρίζει ως το ιδανικό υλικό συσκευασίας για το κρασί και το 94% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα συμφωνεί. Ο μοναδικός σχεδιασμός της γυάλινης φιάλης ενισχύει τη συνολική εμπειρία της απόλαυσης κρασιού ενώ παράλληλα προσθέτει μια premium αίσθηση πολυτέλειας , γεγονός που την καθιστά πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για το κρασί.



Θα χρειαστείτε



  • Καλάθι: Διαλέξτε ένα καλάθι που ταιριάζει στο στυλ σας, είτε πρόκειται για το κλασικό ψάθινο καλάθι, είτε για κάποιο άλλο καλάθι αποθήκευσης.


  • Φιάλες κρασιού: Από το κόκκινο και το λευκό μέχρι το ροζέ και το αφρώδες, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Επιλέξτε το αγαπημένο σας κρασί και βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνει γευστικά τα συνοδευτικά που θα προσθέσετε στο καλάθι σας.


  • Γκουρμέ συνοδευτικά: Προτιμήστε snacks ή τρόφιμα συσκευασμένα σε γυαλί για να διασφαλίσετε ότι θα διαρκέσουν περισσότερο. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τυριά, σοκολάτες, μαρμελάδες, αλλαντικά ή ξηρούς καρπούς για να απογειώσετε γευστικά τα pairings.


  • Αξεσουάρ: Ολοκληρώστε το καλάθι σας προσθέτοντας μερικά χρήσιμα αξεσουάρ. Ξεκινήστε με τα απαραίτητα, όπως είναι τα ποτήρια, κι αν περισσεύει χώρος προσθέστε τιρμπουσόν, πώματα για φιάλες κρασιού ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο σας αρέσει.








Kit τσαγιού σε βάζο



Φτιάξτε και χαρίστε στους αγαπημένους σας το πιο ζεστό δώρο. Χαμομήλι, τζίντζερ ή λεμόνι; Όποιο τσάι κι αν προτιμούν, αυτό το kit θα τους προσφέρει μία all in one γευστική εμπειρία τσαγιού σε βάζο. Γεμίστε το βάζο με φακελάκια τσαγιού διαφόρων γεύσεων, φακελάκια καστανής ζάχαρης, μπισκότα, gingerbread, και μέλι. Έπειτα, κλείστε το βάζο με το μεταλλικό καπάκι του και τυλίξτε μια γιορτινή κορδέλα γύρω από το άνοιγμα, δένοντάς τη σε σχήμα φιόγκου. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε αυτή την ιδέα σε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό δώρο, χρησιμοποιήστε ένα πολύ μεγάλο γυάλινο βάζο και προσθέστε περισσότερα αντικείμενα στο kit. , Μπορείτε να συμπεριλάβετε ξύλινους αναδευτήρες μελιού, συσκευές έγχυσης τσαγιού και λαβίδα ή αυγό τσαγιού. Με όποια αντικείμενα κι αν επιλέξετε να γεμίσετε το βάζο, αυτό το δώρο είναι απόλυτα βιώσιμο καθώς μόλις αδειάσει μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν ή να το ανακυκλώσουν.



Θα χρειαστείτε



  • Μεγάλο γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι


  • Γιορτινή κορδέλα


  • Φακελάκια τσαγιού με διαφορετικές γεύσεις


  • Φακελάκια καστανής ζάχαρης


  • Μπισκότα ή gingerbread


  • Μέλι






Λοσιόν καρύδας σε βάζο



Ψάχνετε ένα δώρο ομορφιάς που θα χαρίσει στους αγαπημένους σας αναζωογονητικές στιγμές και θα αναβαθμίσει τη ρουτίνα περιποίησής τους; Σας έχουμε το ιδανικό. Τη λοσιόν καρύδας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλοι , ενώ το βάζο είναι η πλέον κατάλληλη συσκευασία για να ολοκληρώσετε το χειροποίητο δώρο σας. ι Για τα προϊόντα ομορφιάς, η επιλογή μιας ασφαλούς συσκευασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος προβληματισμός για ορισμένα υλικά συσκευασίας που διαρρέουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στα προϊόντα περιποίησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα προϊόντα έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας. Το γυαλί είναι αδρανές από τη φύση του και δεν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο, μία ιδιότητα που το καθιστά την ιδανική επιλογή για τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών της λοσιόν σας. Τώρα που ξέρετε σε ποια συσκευασία θα αποθηκεύσετε το δώρο σας, δείτε τι θα χρειαστείτε:



  • Φυτική γλυκερίνη


  • Λάδι καρύδας (1 φλιτζάνι)


  • 2-3 από τα αγαπημένα σας αρωματικά έλαια


  • Γυάλινο βάζο








Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος μπεν μαρί για να λιώσετε τελείως το λάδι καρύδας. Αφήστε το να κρυώσει και μετά ανακατέψτε το με 2 κουταλιές της σούπας αρωματικά έλαια της επιλογής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο γλυκού αμυγδάλου και αργκάν. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτό και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φυτική γλυκερίνη και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε την κρέμα στο γυάλινο βάζο σας και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό και ξηρό χώρο αποθήκευσης. Για να προσθέσετε μια έξτρα χριστουγεννιάτικη πινελιά, διακοσμήστε το βάζο με μία κόκκινη κορδέλα και κολλήστε μια ετικέτα με τις ευχές σας.



Πηγή: friendsofglass.com

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τον κατάλληλο προμηθευτή γυάλινης συσκευασίας;

Σε μία δυναμική αγορά που όλο εξελίσσεται, η γυάλινη συσκευασία είναι ο αφανής ήρωας που παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία, τη μεταφορά και την παρουσίαση των προϊόντων. Δεν είναι απλώς μια πρακτική ανάγκη, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο που αντανακλά την ταυτότητα μιας εταιρείας και τη δέσμευσή της για προσοχή στη λεπτομέρεια που την κάνει να ξεχωρίζει. Αν αναζητάτε τον ιδανικό συνεργάτη που θα σας προμηθεύσει με γυάλινες συσκευασίες, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να διασφαλίσετε ότι τα προϊόντα σας φτάνουν στους καταναλωτές ακριβώς όπως έχετε προγραμματίσει.


Προϋπολογισμός


Το budget σας θέτει το πλαίσιο για τις επιλογές των προμηθευτών. Ενώ κάθε προϊόν χρειάζεται συσκευασία, δεν είναι όλοι οι προμηθευτές κοντά στο budget των πελατών. Έτσι, θα πρέπει να βρείτε έναν συνεργάτη που ανταποκρίνεται στο οικονομικό πλάνο σας με την ελάχιστη δυνατή παραγγελία. Αυτό σας επιτρέπει να ισορροπήσετε κόστος – ποιότητα, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα που είναι καλά συσκευασμένα αλλά και οικονομικά.


Χώρος Αποθήκευσης


Ακόμη κι αν έχετε ένα επαρκές budget, ο περιορισμένος χώρος αποθήκευσης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Γι’ αυτό, καλό είναι να επιλέξετε ένα προμηθευτή γυάλινης συσκευασίας που παρέχει ευέλικτες ποσότητες παραγγελίας για να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά τον χώρο αποθήκευσής σας. Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο εάν ο μελλοντικός προμηθευτής σας έχει διαθέσιμο απόθεμα σε βασικούς κωδικούς προϊόντων, ώστε να μπορεί να σας τα παραδώσει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.


Custom made προϊόντα


Η παροχή προσαρμοσμένων λύσεων γυάλινης συσκευασίας είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εάν ο προμηθευτής σας μπορεί να σχεδιάσει μία ειδική γυάλινη συσκευασία, που ακολουθεί πιστά τη δική σας εταιρική ταυτότητα, είναι μία δυνατότητα που θα αναβαθμίσει τα προϊόντα σας κάνοντας τα να ξεχωρίσουν στο ράφι καθώς φέρουν την προσωπική σας σφραγίδα.


Εξυπηρέτηση πελατών


Η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι μόνο η επίλυση προβλημάτων. Περισσότερο περιλαμβάνει την κατανόηση της πολυπλοκότητας του brand σας αλλά και τους στόχους που θέλετε να πετύχετε. Μία ενημερωμένη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να σας δείξει τον δρόμο προς τις ιδανικές λύσεις γυάλινης συσκευασίας που καλύπτουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.



Βιωσιμότητα


Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο σήμερα, ενώ η συμμόρφωση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και τα διεθνή πρότυπα είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό ισχύει τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη συσκευασία. Επομένως, αναζητήστε συνεργάτες που ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές. Η δέσμευσή σας για πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες προβάλλει θετικά την εικόνα της εταιρείας και προσελκύει τους καταναλωτές που είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι με τα περιβαλλοντικά ζητήματα.


Η Euroglass κατέχει ηγετική θέση στην αγορά γυάλινων συσκευασιών . Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, όπως το custom design και τα πιστοποιημένα προϊόντα , είναι μόνο δύο από τους λόγους που την επιλέγουν μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες τροφίμων και ποτών. Έτσι, αν ψάχνετε τον ιδανικό συνεργάτη που θα σας προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις γυάλινης συσκευασίας με συνέπεια και αξιοπιστία, η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι εδώ για να απογειώσει τα προϊόντα σας.

Σελίδα 1 από 23       Επόμενο > Εγγραφές ανά σελίδα: