{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
DIY: 2+1 καλοκαιρινές ιδέες για να διακοσμήσετε τα γυάλινα βάζα σας

Μπορεί ο Αύγουστος σιγά-σιγά να αποχωρεί αλλά στην καρδιά μας είναι ακόμη καλοκαίρι. Γι’ αυτό βρήκαμε 2+1 ιδέες για να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τα άδεια γυάλινα βάζα μας και να κρατήσουμε τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στο σπίτι μας.

Θαλασσί κοχύλια

Εάν έχετε ήδη μαζέψει κοχύλια από τη θάλασσα, τότε αυτή είναι η ιδέα που ψάχνατε για να τα μεταμορφώσετε σε ένα όμορφο διακοσμητικό χώρου. Τα θαλασσί κοχύλια δεν τα βρίσκει εύκολα κανείς, αλλά σίγουρα έχετε τα λευκά που μπορείτε να βάψετε και να αλλάξετε το χρώμα τους! Ξεκινήστε με το σπάσιμο των κοχυλιών σε μικρά κομμάτια, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα και ένα σφυράκι. Κολλήστε τα κομμάτια πάνω στο άδειο γυάλινο βάζο σας, δημιουργώντας ένα όμορφο παζλ. Μπορείτε να βάλετε μέσα στο γυάλινο βάζο κεράκια, άμμο ή λουλούδια και να διακοσμήσετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας.

Πρωτότυπες κορνίζες

Δε χρειάζεται να αγοράσετε κορνίζες για να βάλετε μέσα τις φωτογραφίες με τους αγαπημένους σας. Τώρα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πρωτότυπη κορνίζα ανέξοδα, χρησιμοποιώντας τα άδεια γυάλινα βάζα σας. Πρώτα, εκτυπώστε τις φωτογραφίες που αποθανατίσατε στο κατάλληλο μέγεθος για να χωρέσουν μέσα στα γυάλινα βάζα. Έπειτα, τοποθετήστε τις με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται σωστά από την εξωτερική πλευρά του γυάλινου βάζου, προσθέστε άμμο ή κοχύλια και… voila! Μόλις ομορφύνατε το χώρο σας σε χρόνο dt με τις καλοκαιρινές στιγμές που θέλετε να μείνουν ανεξίτηλες στο χρόνο.

Extra tip: Μπορείτε να απογειώσετε την ιδέα, χρησιμοποιώντας άδειες γυάλινες συσκευασίες διαφορετικού μεγέθους, όπως μικρά γυάλινα βαζάκια και γυάλινα μπουκάλια τροφίμων

Πολύχρωμο μωσαϊκό

Για αυτή την ιδέα θα χρειαστούμε γυάλινα βότσαλα, τα οποία μπορεί να έχετε μαζέψει από την παραλία αφού εκεί υπάρχουν αρκετά, κόλλα, άργιλο και μπόλικο μεράκι. Εάν πάλι δεν έχετε εύκαιρα γυάλινα βότσαλα στο σπίτι σας, δεν πειράζει, μπορείτε ακόμη να τα βρείτε σε καταστήματα εμπορίου. Αρχικά, κολλήστε τα βότσαλα στο βαζάκι, αφήνοντας κενά μεταξύ τους που δημιουργούν ένα παζλ. Γεμίστε τα κενά με άργιλο και περάστε από πάνω κόλλα, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά. Αφήστε το να στεγνώσει και είναι έτοιμο! Ένα άκρως καλοκαιρινό μωσαϊκό διακοσμεί πλέον το τραπέζι, την κουζίνα ή και το μπαλκόνι σας.

Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γυάλινο βάζο με το πολύχρωμο μωσαϊκό που φτιάξατε ως βάση για κεράκια ρεσό

Πηγές: thecountrychiccottage.net, apumpkinandaprincess.com, simplifyingmomlife.com