{FooterSocialImage}
Like us on Facebook
Λογότυπο εταιρείας Euroglass και πιστοποιητικού
5 DIY ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με γυάλινα βάζα

Καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος που ψάχνατε για να βγάλετε τα άδεια γυάλινα βάζα από τα ντουλάπια σας και να τα αξιοποιήσετε για να ανανεώσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας με αρωματικά κεριά και πρωτότυπα διακοσμητικά. Δείτε τις παρακάτω πέντε ιδέες και εμπνευστείτε για να φτιάξετε τα δικά σας, εύκολα και οικονομικά σε χρόνο μηδέν.


Ο Άη Βασίλης έρχεται…



Υποδεχτείτε τον Άη Βασίλη νωρίς φέτος στο σπίτι σας με τον πιο γλυκό τρόπο. Για αυτό το project θα χρειαστείτε μία μαύρη κορδέλα, μεταλλικό χρώμα, ένα πιστόλι κόλλας και ένα άδειο γυάλινο βαζάκι με το μεταλλικό καπάκι του. Ξεκινήστε βάζοντας ζεστή κόλλα γύρω από το γυάλινο βάζο. Τυλίξτε μια μαύρη κορδέλα στην εξωτερική πλευρά του βάζου. Αυτή η κορδέλα θα είναι η ζώνη του Άη Βασίλη. Για την αγκράφα της ζώνης, κόψτε τη μέση από ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτόνι με γκλίτερ και τοποθετήστε το στη μέση της κορδέλας. Γεμίστε το βάζο με τις αγαπημένες σας καραμέλες ή άλλα γλυκά και είναι έτοιμο για να κεράσετε τους καλεσμένους σας.



Χιόνια στο καμπαναριό



Αναρωτιέστε τι είδους διακοσμητικά θα ταίριαζαν τέλεια στο σαλόνι σας, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Το χιονισμένο βάζο με τα μικρά ζωάκια είναι το ιδανικό ταίρι. Για αυτή τη χειροτεχνία θα χρειαστείτε ψεύτικο χιόνι, μερικά μικρά ζωάκια και δέντρα, λίγο σπάγκο και άδεια γυάλινα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια τους. Ρίξτε πρώτα το χιόνι στο κάτω μέρος των βάζων. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα ζωάκια και τα δέντρα πάνω στο χιόνι. Τέλος, ολοκληρώστε το έργο σας τυλίγοντας τον σπάγκο στο μεταλλικό καπάκι του βάζου. Αυτό ήταν! Τώρα κάθε φορά που θα επιστρέφετε σπίτι, θα αντικρίζετε αντικρύζετε την πιο όμορφη χιονισμένη χώρα των μικρών θαυμάτων.



Φως μικρού κεριού


Είτε θέλετε να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό τώρα που έρχεται η εορταστική περίοδος, είτε ψάχνετε ένα αναζωογονητικό δώρο για να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτή η ιδέα θα σας ξετρελάνει. Με μόλις πέντε υλικά και σε λιγότερο από πέντε λεπτά, θα έχετε φτιάξει αυτό το DIY έργο με άρωμα που θα κατακλύσει το σπίτι για αμέτρητες στιγμές χαλάρωσης. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: ψεύτικο χιόνι, πευκοβελόνες, κράνμπερι, αρωματικά κεριά και γυάλινα βάζα. Η εκτέλεση είναι απλή: Προσθέστε το ψεύτικο χιόνι στο κάτω μέρος του βάζου, μετά τα κράνμπερι και τις πευκοβελόνες. Έπειτα, τοποθετήστε το κερί με τη βάση του στην κορυφή του βάζου, ώστε να κάθεται στο στόμιό του. Για να το πετύχετε αυτό, φροντίστε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος κεριού, ανάλογα με το στόμιο του βάζου.



Ρούντολφ το ελαφάκι



Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταμορφώσετε τα άδεια γυάλινα βάζα σας σε ένα χαριτωμένο διακοσμητικό αυτές τις γιορτινές ημέρες; Φυσικά και υπάρχει! Αυτή η ιδέα είναι η κατάλληλη για να μετατρέψετε τα γυάλινα βάζα σας σε ένα γλυκό ελαφάκι που είναι το σήμα κατατεθέν τον γιορτών. Ξεκινήστε κόβοντας σχεδιάζοντας τα αυτά του ελαφιού σε ένα καφέ χαρτόνι και κόψτε τα. Χρησιμοποιήστε ένα λευκό και μαύρο χαρτόνι για να δημιουργήσετε τα μάτια και ένα κόκκινο χαρτόνι για τη μύτη. Κολλήστε τα αυτιά στο μεταλλικό καπάκι και τα υπόλοιπα στο εξωτερικό του βάζου. Τυλίξτε μία χρυσή κορδέλα, έναν σπάγκο ή μία αστραφτερή παγιέτα γύρω από το καπάκι για να δώσετε παραπάνω λάμψη. Γεμίστε τα γυάλινα βάζα με σοκολατάκια, μπισκότα ή κάποια άλλη γλυκιά λιχουδιά που σας αρέσει και… μόλις τελειώσατε!



Λάμψη των Χριστουγέννων




Θέλετε να δημιουργήσετε ένα project που θα φωτίσει όλο το σπίτι; Σας έχουμε το κατάλληλο! Αυτή η χειροτεχνία είναι αρκετά απλή, γρήγορη και θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι της διακόσμησής σας που θα κλέψει την παράσταση. Αυτά που θα χρειαστείτε μόνο για να ξεκινήσετε είναι άδεια γυάλινα βάζα με τα μεταλλικά καπάκια τους, ψεύτικο χιόνι, μια μικρή κούκλα, ένα δέντρο μινιατούρα και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με μπαταρία. Ρίξτε το ψεύτικο χιόνι στο κάτω μέρος των γυάλινων βάζων. Συνεχίστε τοποθετώντας την κούκλα και το δέντρο. Τέλος, προσθέστε τα λαμπάκια και κλείστε καλά το καπάκι του βάζου. Αυτό ήταν! Ανάψτε τα λαμπάκια και δείτε το σαλόνι σας να γεμίζει με την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων.



Πηγές: thecreativeshour.com, diyncrafts.com, thenerdswife.com